Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tallinna–Tukholma-reitin matkustajamäärät kasvoivat entiselleen, silti lisäaluksia ei ole luvassa – näin Tallink perustelee päätöstään

Vaikka matkustajamäärät Tallinna–Tukholma-reitillä ovat palautuneet jo koronakriisiä edeltävälle tasolle, Tallink ei aio tuoda reitille toista alusta tänä vuonna, asiasta kertoi Viron yleisradio.

Kysynnän elpymisestä huolimatta Tallink ilmoitti heinäkuun alussa vuokranneensa Victoria I -aluksen Skotlantiin. Niinpä Tallinna–Tukholma-reitillä liikennöi tällä hetkellä ainoastaan Baltic Queen -alus.

Vuoden 2019 toisella neljänneksellä Tallink palveli Tallinna–Tukholma-reitillä yhteensä 271 407 matkustajaa kahdella laivalla. Samaan aikaan kuluvana vuonna laivayhtiö on palvellut 136 000 matkustajaa yhdellä aluksella.

Tallinkin toimitusjohtaja Paavo Nõgenen mukaan reitin liikennöintiä jatketaan yhdellä aluksella, joka riittää vastaamaan kysyntään.

– Kaikille lähdöille on tarjolla lippuja. Toivomme, että ensi vuonna pääsemme taas liikennöimään reittiä kahdella aluksella, Nõgene toteaa.

Nõgenen mukaan Tallink seuraa markkinoiden kysyntää ja vastaa siihen tarvittaessa.

– Tämänhetkisten korkeiden polttoainehintojen vuoksi Tallink laskee päivittäin. kuinka monta alusta ja millä reiteillä se pystyy liikennöimään kestävästi, Nõgene toteaa.

Matkustajamäärät ovat tänä kesänä kasvaneet myös Tallinna-Helsinki-reitillä, mutta vielä ei yhtiön mukaan päästä kriisiä edeltävälle tasolle.