Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ethän tee tätä virhettä – näillä kallisarvoisilla vinkeillä säästät jopa ihmishengen kesämökillä

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksesta muistutetaan, että rakennuksen omistaja vastaa kiinteistön osoitenumeron näkyvyydestä. Pelastuslaitoksesta neuvotaankin katsomaan kesämökin osoitenumeroa vieraan silmin.

– Löytääkö ensi kertaa paikalle tuleva helposti perille? Osaisivatko pelastajat ja ensihoitajat kääntyä oikealle tielle, jos olisivat tulossa hätätilanteessa auttamaan? Selkeä osoitenumerointi erottuu taustastaan ja näkyy hyvin tielle asti kaikkina vuoden ja vuorokauden aikoina, kerrotaan tiedotteessa.

Hätäkeskuslaitoksen verkkosivuilta voi tulostaa lomakkeen, johon voi kirjata mökkisi osoitteen, sijainnin ja parhaan reitin perille. Kiinnitä lomake mökillä näkyvään paikkaan, jotta myös vieraat osaavat tarvittaessa soittaa apua oikeaan osoitteeseen.

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos suosittelee 112 Suomi -sovelluksen lataamista puhelimeen. Sijaintitieto välittyy automaattisesti hätäkeskukseen, kun hätänumeroon soitetaan sovelluksen kautta. Sovelluksesta voi tarkistaa myös mökin sijaintikoordinaatit, tiedotteessa kerrotaan.

Jos mökki sijaitsee saaressa, kannattaa miettiä, millä tavoin voi parhaiten ohjata avun saareen, tarvittaessa myös pimeällä. Pelkkä saaren nimi ei riitä. Saman nimisiä saaria voi olla useita samalla seudulla.

On hyvä tarkistaa, että mökin palovaroittimet ovat toimintakunnossa ja ensiaputarvikkeet ajan tasalla. Kotitapaturma.fi-sivuilla kerrotaan vinkit turvalliseen mökkeilyyn.