Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keran halleilla järjestetään vielä yksi festari ennen hallien purkamista

Espoossa Keran Halleilla järjestetään lauantaina 30.7.2022 maksuton ja kaikille avoin musiikkitapahtuma Kerafest.

Festivaali rakentuu entisen logistiikkakeskuksen sisäpihalle, kymmenmetristen muraalien keskelle. Päivän aikana lavalla nähdään tämän hetken kiinnostavimpia indieyhtyeitä, kerrotaan Kera-kollektiivin tiedotteessa.

Lavalle nousevat mainetta niittäneet, railakasta indierockia soittavat Luukas Oja sekä Bad Sauna. Paikalle saapuu myös kaksi kovassa nosteessa olevaa yhtyettä: psykedeelipoppia soittava Pambikallio sekä punkrockyhtye Sorsajengi.

Tapahtuman aikana avoinna ovat kolme alueella toimivaa pienpanimoa Masis Brewery, 8-Bit Brewing sekä Tired Uncle’s Brewing, joka avasi vuosi sitten alueelle terassiravintolan.

Festivaalialueelle saapuu myös kolme vegaanista ruokarekkaa. Festivaaliruoka on päätetty pitää täysin kasvipohjaisena ilmastollisista syistä.

Entinen logistiikkakeskus tunnetaan nykyään väliaikaisena harraste- ja kulttuurialueena. Viime vuosien aikana alueelle on muodostunut Suomen suurin muraalikeskittymä sekä panimoiden lisäksi lukuisten urheilutoimijoiden keskus. Keran Hallien purku alkoi viime vuonna ja koko alue on määrä purkaa muutaman vuoden sisällä uuden asuinalueen tieltä.

– Espoossa ei ole aikaisemmin ollut mitään vastaavanlaista toimintaa, joten nyt, kun tapahtumien järjestäminen on taas mahdollista, halusimme tehdä Keran Halleille vielä yhden isomman festivaalin ennen niiden purkua, kertoo Kerafestin tuottaja Arina Hiltunen tiedotteessa.

Kerafestin taustalla on alueella kolmatta vuotta toimiva Kera-kollektiivi. Kollektiivin tarkoituksena on ollut elävöittää entistä logistiikkakeskusta ja tuoda sinne taidetta, kulttuuria ja tapahtumia.

Kera-kollektiivin toiminnan mahdollistavat Espoon tapahtuma- ja kulttuuripalvelut sekä Keran Hallit.

Keran Hallit sijaitsevat osoitteessa Karamalmintie 2. Junaa käyttävien on syytä huomioida, että Keran juna-asema on ei ole esteetön. Paikalle on kuitenkin mahdollista saapua myös bussilla sekä omalla autolla ja ilmaista parkkiaikaa on neljä tuntia.

Juttua muokattu 28.7. kello 17.30 .Toisin kuin jutussa aiemmin mainittiin, Keran juna-asema on käytössä, mutta se ei ole ole esteetön.