Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoon kaupungintalon purku sai innostuneen vastaanoton –  Kaupunginjohtaja keskeytti lomansa työmaan vuoksi: "Ei tätä usko, ellei omin silmin näe"

Espoon kaupungintalon purku on alkanut kaikessa hiljaisuudessa. Espoon kaupunki ei ole tiedottanut asiasta, eikä purkutyömaasta kerrota kyltein.

Espoon kaupungin kaupunkisuunnittelujohtaja Torsti Hokkanen vahvisti Länsiväylälle tiistaina, että kaupungintalon purku on alkamassa.

Purettava kaupungintalo on aidattu ja sen eteen on tuotu kolme työmaaparakkia. Rikotuista ikkunoista kantautui tiistaina iltapäivällä purkutyöhön viittaavia ääniä, ja kaupungintalon kävelykannella huristeli pieni kaivinkone.

Kaupungintalon edestä tavoitettu työmies kertoi, että purkutyömaalla työskentelee tällä hetkellä 10–15 henkilöä. He purkavat sisätiloja ja poistavat asbestia.

Työmiehen mukaan varsinainen purkutyö pääsee alkamaan, kun sisätilat on purettu ja asbesti poistettu.

Purkutyötä urakoiva Purkupiha ei ole vielä vastannut Länsiväylän soittopyyntöön.

Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä kertoo, että hänen piti keskeyttää lomansa ja tulla katsomaan työmaan käynnistymistä omin silmin.

– Ei tätä usko, ellei omin silmin näe. Kyllähän tämä tietenkin saa suupielet ylöspäin. Pitkään ja hartaasti tätä purkulupaa on haettu, ja nyt purku näyttää toteutuvan, Mäkelä kommentoi.

Myös ohikulkijat ottivat purkutyön alkamisen vastaan ilolla.

Vieressä asuva Manuel Koskela kertoi, että hänen mielestään oli hyvä, että kaupungintaloa lähdettiin purkamaan.

– Minulla ei ole jyrkkää mielipidettä. Asialle olisi pitänyt tehdä jotakin jo 13 vuotta sitten, hän sanoi.

Koskelan mielestä on väärin, että kymmenen jäsenen Pro Espoo ry on kyennyt jarruttamaan kaupungintalon purkua.

– Demokratiassa on jotakin parannettavaa, jos semmoinen yhdistys pystyy laittamaan vuodessa 100 000 euron laskun muille veronmaksajille. Tällaisen tilanteen ei pitäisi olla mahdollinen, hän totesi.

Länsiväylä kertoi Pro Espoo ry:n toiminnasta 20.4.2022.

Myös työmaan ohi kiirehtinyt nainen kritisoi Pro Espoo ry:n toimintaa.

– Pieni porukka on terrorisoinut kaupunkia niin, että tämä on saanut olla tässä häpeäpilkkuna. Ihanaa, että tämä viimeinkin puretaan, nainen toteaa iloisena.

– Espoon keskus kaipaa todellakin faceliftiä. Muu Espoo kehittyy, ja tämä on saanut olla näin. Muutama uimahallin näköinen talo voitaisiin vielä purkaa, hän sanoo ja osoittaa ympärilleen.

Espoon kaupunginhallituksen puheenjohtaja Henrik Vuornos pitää hyvänä, että asiassa päästään vihdoin eteenpäin.

– Asiaa on jarrutettu vuosikymmenen verran, ja nyt se jarrutus on viimein päättymässä. Olen tyytyväinen tähän tilanteeseen, hän kommentoi.

Vuornoksen mukaan kaupungintalon purkaminen tarkoittaa sitä, että Espoon keskuksen kehitys pääsee kunnolla liikkeelle.

– Virastokorttelin ja koko radan pohjoispuolen uudistaminen pääsee nyt todella liikkeelle. Siellä on kaavoitus käynnissä, ja tavoitteena on luoda sinne viihtyisää ja hyvää kaupunkia ja nostaa Espoon keskuksen ilmettä.

Miksi purkutyö aloitettiin vaivihkaa, kaupunki ei tiedottanut siitä eivätkä johtavat viranhaltijat vastaa puheluihin?

– En osaa vastata tarkemmin, mutta varmaan ihan yleisenä käytäntönä on se, että kaupunki ei tiedota purkutöistä, jotka ovat tehtyjen päätösten toimeenpanoa. Varmaan tässä on kesälomatkin syynä. Kuntapuolella lomat keskittyvät heinäkuulle, Vuornos vastaa.