Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Asuntomessut | Mitä kuvista puuttuu? Joka kodin tärkeä keittiökaluste meni piiloon

Naantalin asuntomessujen keittiöitä kierrellessä yksi asia pistää silmään: missä ovat liesituulettimet? Perinteistä katosta roikkuvaa kupua hormeineen ei nimittäin asuntomessukeittiöistä oikein etsimälläkään löydä.

Ruoanlaiton käryjä ei tokikaan jätetä näissäkään keittiöissä leijumaan, vaan ne imaistaan alaspäin ennen kuin ne ehtivät kiivetä kohti kattoa – kaappiin sijoitetun moottorin avulla.

"Ovat nyt todella suosittuja" – Vanha kunnon ruokakomero tulee taas, tässä syy

– Näin liesituuletin ei katkaise näkymää, kertoo Kastelli-talojen sisustusvastaava Sanna Siik-Keskisarja.

Upotettu liesituuletin mahdollistaa lieden sijoittamisen saarekkeeseen niin, että suosittu avoin keittiöratkaisu pysyy avoimena. Monissa messutaloissa on kokkaussaarekkeelta suora näkymä paitsi olohuoneeseen, myös ulos ikkunasta.

Yksi etu on myös se, että lieteen integroituun tuulettimeen ei lyö kovin helposti päätään.

Saarekkeeseen upotetusta liesituulettimesta on messuilla nähtävissä monenlaisia eri versioita, pyöreitä ja suorakaiteen muotoisia.

Kastelli Kultaranta -talossa oleva malli toimii pestävällä aktiivihiilisuodattimella, Siik-Keskisarja kertoo. Sen voi pesun jälkeen aktivoida uudelleen uunissa.

Jos perunoiden keitinvesi kiehuu yli tai rasvaa roiskuu tuulettimeen, neste päätyy ylivuotoastiaan. Siitä se on Siik-Keskisarjan mukaan helppo kaataa pois.

1Koti Isokoskelon keittiössä olevan liesituulettimen valmistaja Bora mainostaa, että laitteen ylivuotoastiaan mahtuu jopa kolme litraa nestettä ennen kuin laite vaurioituu.

Arvaisitko tätä laattalattiaksi? Laatoitus kelpaa nyt muuallekin kuin kosteisiin tiloihin – "Kestää kauemmin kuin rakennus"

Tässä ovat messutalojen 4 elämyksellisintä saunaa – Asiantuntijaraati: "On hienoa, että ihmiset ovat valmiita satsaamaan"

2 erikoista saunaa ja 1 kylpyhuone Asuntomessuilta – Tällaisia et näe joka talossa

Yksi suomalaisten koti-ihanne muuttui 2 vuodessa isosti – Näin suomalaiset nyt haluavat asua

Naantalin asuntomessuilla luonto tulee sisään asti, katso kuvat – Tarkimmin alueella on säännelty jouluvaloja