Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Raju ukkosrintama lähestyy – sähkökatkoja luvassa, katso kartalta tilanne ja raportoi, mikäli katkoa ei ole ilmoitettu

Carunalta kerrotaan, että rankkasateita, ukkosia ja salamointia laajasti Carunan verkkoalueilla ja sähkökatkot ovat mahdollisia viikonloppuna.

Loppuviikon helteinen ilma tuo Suomeen lännestä ukkosrintaman, joka pyyhkäisee melko laajasti Carunan verkkoalueiden läpi. Ukkosen ja salamoinnin aiheuttamiin sähkökatkoihin kannattaa siis varautua, Carunan tiedotteen mukaan.

Tarkemmin sade- ja ukkosrintama liikkuu perjantai-iltapäivästä alkaen ensi yön ja lauantain aikana Satakunnan, Etelä-Suomen (Länsi-Uusimaa ja Keski-Uusimaa), Itä-Suomen (Joensuu) sekä Pohjanmaan ylitse. Ukkoset ovat voimakkaimmillaan lauantaita vastaisen yön ja lauantaipäivän aikana.

Ennusteen mukaan ukkosrintama ohittaa Carunan verkkoalueet lauantaina puolen päivän jälkeen. Myräkkä on siis lyhytkestoinen, mutta voimakas.

Sääennusteiden kehittymistä luvataan seurata Carunalla, ja valmius sopeutetaan ennusteiden mukaisesti.

Jos ukkosen takia kaatuu puita sähköjohdoille, sähkönjakeluun voi tulla ongelmia. Puiden ja oksien poisto sähkölinjoilta on ammattilaisen työtä, joten jätäthän poistotoimenpiteet heille, Carunalta muistutetaan.

Korjaustöitä tekevien asentajien työturvallisuuden varmistaminen on ensisijaisen tärkeää. Sääolosuhteet ja linjoille kaatuneiden puiden aiheuttamat tilanteet otetaan tiedotteen mukaan huomioon.

Keskijänniteverkon vikatiedot näkyvät Carunan häiriökartalla, joka päivittyy muutaman minuutin välein. Carunalta suositellaankin tarkistamaan tilanne ensin häiriökartalta.

Vika-asioissa Carunalta saa nopeimmin tiedotteen mukaan häiriökartan chat-palvelussa ympäri vuorokauden.

– Jos vika ei näy kartalla, tee vikailmoitus chatissa, tiedotteessa neuvotaan.

Chatin kautta tehdyt kiireelliset ja kiireettömät vikailmoitukset etenevät tiedotteen mukaan käsittelyyn nopeimmin.

Tarvittaessa voi soittaa numeroon 0800 195 011.

Käytettävissä on myös maksuton tekstiviestipalvelu, jonka kautta saat tiedot sähkökatkoista nopeasti.