Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nämä pariskunnat osoittavat toisiaan kohtaan aitoa rakkautta, onnellisuutta ja kiitollista elämänasennetta

Kolme pariskuntaa. Kaikilla kehitysvamma. Onnellinen elämä -valokuvanäyttelyn kuvat nostattavat esiin perimmäisiä kysymyksiä. Minkä arvoinen on ihmisen elämä? Mikä tuo elämään mielekkyyttä ja iloa?

– Meillä jokaisella on jokin vamma. Miksi määrittelisimme ja erottelisimme, mihin kukin kykenee tai pystyy, sanoo valokuvaaja Johanna Kare.

Korkeatasoisten mustavalkokuvien tarkoitus on Kareen mukaan herätellä keskustelua tärkeistä, marginaaliin jääneistä ilmiöistä ja ihmisistä sekä madaltaa inhimillisen kohtaamisen esteitä.

Kare myöntää hämmästelleensä iloisena kuvattaviensa elämänasennetta.

– Heidän kiitollinen elämänilonsa koskettaa, Kare toteaa, eikä heidän suustaan juurikaan valitusta kuulu.

Kare kertoo pitävänsä heidän lapsenmielisyydestään ja aitoudestaan. He käyttäytvät toisiaan kohtaan hyvin kauniisti.

– Miehet ovat todellisia herrasmiehiä, avaavat oven ja kohtelevat kumppaniaan kuin prinsessaa, hellin elein.

Onnellinen elämä -näyttelyn avajaiset pidetään 2. elokuuta kello 18 Helsingin Lapinlahden Lähteellä. Avajaisiin osallistuvat näyttelyn kuvissa olevat pariskunnat ja heidän lähiomaisensa.

Tilaisuuden juontaa Elina Kanerva. Musiikilla viihdyttävät laulaja-lauluntekijä Ilta, hammond-urkuri Kalle Salonen ja trumpetisti Antero Priha. Näyttelyn suojelijana on näyttelijä, ohjaaja ja käsikirjoittaja Kari Heiskanen.

Valokuvataiteilija Johanna Kare toteuttaa uusimman näyttelynsä Onnellinen elämä Helsingin Lapinlahden Lähteellä 2.–19. elokuuta. Esillä olevat kuvat ovat osa Kareen KATSO IHMINEN® -konseptia ja Kehitysvammaliiton 70-vuotisjuhlavuoden tapahtumia.