Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijat ovat puhuneet – tässä on Espoon seudun paras kesäterassi 2022

Café Merenneidossa riemuittiin voitosta. Kanta-asiakkaat myhäilivät ja osallistuivat sivusta ilonpitoon.

Tuulenvire puhaltelee mereltä hennosti Café Merenneidon terassilla Matinkylän rannalla. Reilu 400-paikkaisella terassilla on rauhallinen tunnelma.

– Meneekö koirien jäätelöannoksia paljon? kysymme.

– Kyllä, ne ovat suosittuja. Niitä tilataan päivittäin.

Lounastajat nautiskelevat lohikeittoa ranskalaiseen tapaan. Mekin otamme.

– Saako mukaan laittaa äyriäisiä ja aiolia? asiakkaalta kysytään.

Varjon alla on viileämpää helteisenä päivänä.

On aika paljastaa käynnin syy.

– Hei, olemme Länsiväylästä. Onko paikalla mahdollisesti omistajaa tai esimiestä? Meillä on hyviä uutisia kerrottavana.

Ravintolapäällikkö Anni Kemppainen saapuu paikalle. Ojennamme kunniakirjan ja onnittelemme voitosta. Yllättyneet, iloiset riemunkiljahdukset herättävät viereisen jonon asiakkaiden huomion.

– Onko kyse Vuoden parhaasta terassista 2022? kysyy eräs asiakkaista.

 Matinkylän kasvu näkyy asiakasmäärissä.

Siirrymme meren ylle jatkuvalle terassille keskustelemaan. Mukaan saamme Matinkylässä asuvan Seppo Naukkarisen. Hän on kahvilan kanta-asiakas.

Naukkarinen viittoilee oikealle, jossa komeilee Nokkalan Majakka.

– On hyvä, että tuli kilpailua. Se tekee hyvää myös tämän paikan tasolle. Voitto tuo varmasti enemmän jengiä muualtakin.

Kemppainen kertoo,että asiakasmäärät ovat kasvaneet vuosi vuodelta. Jo ilman voittoa.

– Matinkylän kasvu näkyy asiakasmäärissä. Nyt Kalasatamasta Nokkalaan kulkeva saaristovene tuo myös lisää uusia asiakkaita. Osalla toiselta paikkakunnalta tai jopa ulkomailta saapuvista asiakkaistamme on tapana käydä kerran kesässä täällä.

Yksi asia Naukkarista harmittaa:

– Palvelu kestää välillä.

Kemppainen vastaa, että hyvällä säällä asiakkaat ovat usein samaan aikaan liikenteessä. Lista on monipuolinen: gluteenittomat annokset tehdään tilauksesta ja salaatit rakennetaan itse. Asiakas saa aina tilauksensa heti tiskiltä mukaansa.

– Kassojakin on lisätty. Parhaimmillaan on viisi kassaa.

Tänä kesänä oli hänen mukaansa helpompi jo löytää kesätyöntekijöitä. Vastaavia työntekijöitä on vaikeampi saada.

– Saamme paljon hakemuksia. Tässä on paljon opeteltavaa. Emme voi ottaa vain kuukaudeksi töihin, sillä oppimiseen menee aikaa.

Matinkylässä itsekin asuva Kemppainen aloitti Café Merenneidossa vuonna 2002 kesätyöntekijänä. Sitten syntyi kolme lasta ja Helsingin ravintolamaailma ja hotellit vetivät puoleensa. Vuonna 2017–2018 hän aloitti ravintolapäällikkönä.

– Tämä on hyvä työpaikka, johon on aina kiva palata takaisin. Hyvä meininki näkyy varmasti asiakkaillekin.

Café Merenneidolla on ollut samat omistajat sen perustamisesta 2002 lähtien. Vuonna 2018 omistajuus siirtyi sukupolven vaihdoksen myötä isältä Kaarlo Lähderinteeltä tyttärelle Marika Lähderinne-Heleniukselle.

Paikkaa on uudistettu pikkuhiljaa. Ulkoterasseja laajennettiin ja rakennettiin sisäterassi.

Kemppainen huomauttaa, että nautiskelu jatkuu terassilla lähes ympäri vuoden.

– Olemme avoinna tammikuusta lokakuun loppuun. Lämpölamppujen ja vilttien alla on viihtyisää nautiskella minttukaakaota vielä lokakuussa.

Aika rientää, vaikka aurinkoisella terassilla meren äärellä viihtyisi.

– Seppo saa kahvit kyllä, Kemppainen iloitsee.