Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mitä viedä tuliaisiksi tai ostaa matkamuistoksi Espoosta? Länsiväylän lukijat ja museokaupan myyjä jakavat vinkkinsä – "Käyttöä ei suositella raa’an lihan tai kalan säilytykseen"

Länsiväylän kysyi, mitä paikallisia tuliaisia hankitaan ja mitä matkamuistoja Espoon alueelta ostetaan.

Mitä mahtavat espoolaiset viedä tuliaiseksi kotikaupungistaan lähtiessään kyläilemään tai matkailemaan koti- tai ulkomaille? Länsiväylä kysyi tätä lukijoilta sosiaalisessa mediassa.

Lukijat ehdottivat muun muassa design-esineitä, paikallisia artesaanioluita ja -leipää. Ehdotuksia tuli myös arkkitehtuurista, Espoosta sekä sen historiasta kertovasta kirjallisuudesta ja kaupunginorkesterin sekä espoolaistaustaisen yhtyeen musiikista.

EMMAn museokauppaa ehdotettiin matkamuistokohteeksi. Toimitus tutustui tuotteisiin paikan päällä ja löysi lukuisia katseen- ja käytönkestäviä tuotteita.

Yksi matkamuisto on ylitse muiden:

– Futuro-kuvioiset sukat, kertoo Bodil Stenvall EMMA Shopista.

Espoon arkkitehtuurista kertovat kirjat ovat suosittuja, kuten Tapiola arkkitehtuuriopas. Kotinurkilta kallioille: Espoon luontokohteet -kirja kiinnostavat Stenvallin mukaan asiakkaita. Carlos Cruzin kuvittamassa, lapsille suunnatussa Kurkkaa Espooseen -kuvakirjassa esitellään Espoon viisi kaupunkikeskusta ja pohjoisosien luontoa.

Espoolaisarkkitehtuurin klassikoita kuvaa Metropolis Espoo -silhuettimaisema, josta on tehty muun muassa juliste, kassi ja postikortteja. Maisema on kuvataiteilija Jussi Lahtisen käsialaa.

Kodin sisustuksesta kiinnostuneille EMMA Shopista löytyy omilla kuoseilla tarjotin, essu, pannulappuja, keittiöpyyhkeitä, tyynyliinoja. Sateen sattuessa voi kuosiin sonnustautua sateenvarjon alle.

Pyloni-kuosin on suunnitellut designtoimisto Dog Design. Sen inspiraationa on ollut WeeGeen katon arkkitehtuuri. Pyloni tarkoittaa kannatinpylvästä, joka on riippusiltojen ja vinoköysisiltojen pystysuuntainen ja pilarimainen osa. Sillan kantta kannattavat köydet tukeutuvat pyloniin.

Yksi veikeimmistä tuotteista on ympäristöystävällinen, pestävä Emma-ekokelmu, joka korvaa muovikelmun.

– Se muovautuu käden lämmön vaikutuksesta astian tai tuotteen ympärille. Sen käyttöä ei suositella raa’an lihan tai kalan säilytykseen.

Lukijat ehdottivat myös Tapiola Sinfoniettan levyä ja Espoo Big Bandin albumia. Hevimusiikin ystäville suositeltiin Children of Bodomin levyä. Esille nostettiin lisäksi paikallisen panimon oluet, Halmeen ruisvuoka ja Espoon kahvipaahtimon kahvi.