Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kysymys & vastaus | Ison Omenan eteen pystetyt tolpat harmittavat asiakasta: "Vanhuksia ja vammaisia ihmisiä sorretaan" – Näin vastaa Cityconin edustaja

Länsiväylän lukija kertoo olevansa harmissaan siitä, että Kulkukeskuksen taksit eivät enää pääse ajamaan kauppakeskus Ison Omenan oven eteen Markkinakadulla. Ajo on estetty ajoesteillä.

Lukija kertoo seuranneensa, kuinka huonokuntoiset vanhukset joutuvat nyt raahustamaan ovelle kadunvarrelta.

– Minua harmittaa, että vanhuksia ja vammaisia ihmisiä sorretaan näin, hän sanoo.

Lukija huomauttaa, että tolpissa on toinenkin ongelma: Ennen taksin tuloa on voinut odottaa sateella ja kylmällä ilmalla sisällä. Nyt taksin tuloa ei enää näe sisältä, joten kyytiä on odotettava ulkona säiden armoilla.

Ajoesteet on laitettu asiakkaiden turvallisuuden takia.

– Haluaisin tietää syyn, mitä varten ne ovat panneet ne tolpat.

Kauppakeskus Ison Omenan omistavan Cityconin liiketoimintajohtaja Mari Laaksonen, miksi taksit eivät enää pääse ajamaan oven eteen?

– Ajoesteet on laitettu asiakkaiden turvallisuuden takia. Paikalla on ollut ennenkin kieltomerkit, mutta ne eivät ole estäneet ajoneuvoliikennettä. Kun alue on varattu kävelijöille ja pyöräilijöille, siellä ei välttämättä osata varautua siihen, että siellä liikkuu myös autoja. Siinä voi tulla vaaratilanteita.

– Taustalla on myös kantavuuteen liittyviä asioita. Kiveyksen alla on lämmitysjärjestelmä, eikä sitä ole rakennettu niin, että autoilla ajettaisiin ihan lipan alle.

Liittyvätkö ajoesteet terrorismilta suojautumiseen?

– Ei tässä ole ajateltu sellaista vaan ihan vain tahattomia vaaratilanteita, joita syntyy, kun ajoneuvot liikkuvat kävelijöiden ja pyöräilijöiden seassa. Siinä tulee vaaratilanteita, kun kävelijöille ja pyöräilijöille varatulla alueella liikkuu autoja. Samanlaista haastetta on myös Piispansillan sisäänkäynnillä, ja ongelma on tuttu kaikissa kauppakeskuksissa.

Mitä kautta liikuntaesteisten kannattaa tulla Isoon Omenaan?

– Markkinakadun sisäänkäynnillä kulkumatka on pidentynyt noin 20 metriä. Vaihtoehto on, että taksin voi pyytää ajamaan suoraan pysäköintihalliin. Siellä taksi voi jättää suoraan sisäänkäynnin eteen, josta on esteetön kulku hissiin.