Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Verottaja: Tilaa e-lasku ja maksa verosi ajoissa! – Myöhässä maksetuista veroista kertyi viime vuonna miljoonakorot

Verohallinto tiedottaa, että viime vuonna kaikkiaan 855 000 suomalaista maksoi jäännösveronsa tai kiinteistöveronsa myöhässä. Yhteensä 300 000 henkilöllä on jäännösverojen eli mätkyjen eräpäivä ensi viikolla 1. elokuuta ja 1,9 miljoonalla kiinteistöveron eräpäivä 8. elokuuta. Verohallinto muistuttaa, että verot kannattaa maksaa ajoissa, niin välttyy korkojen maksulta.

Viime vuonna 300 000 henkilöä maksoi jäännösveronsa myöhässä, ja kiinteistöveron maksaminen myöhästyi 555 000 henkilöltä. Mukaan on laskettu myös henkilöt, jotka ovat tehneet Verohallinnon kanssa maksujärjestelyn.

– Yllätyksenä tulleen jäännösveron maksaminen voi osalla jäädä viipymään pitkäksikin aikaa. Esimerkiksi noin 40 000 suomalaisella on edelleen maksamatta mätkyjä, joiden eräpäivä oli viime vuoden puolella, sanoo ylitarkastaja Irene Laine Verohallinnosta tiedotteessa.

Verottaja suosittelee asiassa sähköisen laskun käyttöönottoa.

– Erityisesti jos maksupäivät osuvat kesälomalle, verot eivät välttämättä ole päällimmäisenä mielessä. Kun ottaa käyttöön e-laskun, Verohallinnon lähettämät laskut tulevat jatkossa suoraan omaan verkkopankkiin, Laine neuvoo.