Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Iäkäs mieshenkilö löytyi menehtyneenä tiistai-iltana järvestä – etsinnöissä oli mukana helikopteri ja useampi pelastoimen yksikkö

Vanhempi mieshenkilö löytyi menehtyneenä Nuuksion Pitkäjärvestä tiistai-iltana. Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos sai hälytyksen kuuden jälkeen illalla kadonneesta miehestä.

– Meillä ei ollut varmuutta siitä, että hän on edes vedessä, päivystävä päällikkö Niko Mättö Länsi-Uudenmaan pelastuslaitokselta kertoo.

Miestä etsi Mätön mukaan Nuuksiossa rajahelikopteri, viisi pelastustoimen yksikkö ja kolme yksikköä ensihoidolta.

Mies oli ehtinyt olla kateissa jonkun aikaa ennen kuin hänet löydettiin. Hän löytyi järvestä ennen kello seitsemää menehtyneenä.

Pelastuslaitos saa kesällä usein hälytyksiä, kun henkilön epäillään joutuneen veden varaan, Mättö sanoo. Siinä tapauksessa paikalle lähetetään rajahelikopteri, sukeltajat ja pintapelastajat.

– Harvemmin henkilöt ovat suuremmassa hädässä. On kuitenkin hyvä, että (hälytyskeskukseen) ollaan ajoissa yhteydessä. Jos on hätä, ehdimme auttamaan, Mättö muistuttaa.