Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi kehui Viinijuhlan kävijöitä hyvästä käytöksestä – kuohuvat tekivät kauppansa Haukilahdessa, vaikka osa tuotteista loppui välillä

Ennakkoon tunteita kuumentanut, ensimmäistä kertaa järjestetty Haukilahden Viinijuhla sujui Länsi-Uudenmaan poliisin mukaan rauhallisesti. Myös kävijöiltä on tullut hyvää palautetta, vaikka perjantaina osa tuotteista oli hetkellisesti loppu.

Juhla sai Haukilahti-Westendin asukkaiden Facebook-sivulla sekä kehuja että kritiikkiä.

Palautteen mukaan viinijuhlassa oli hyvä tunnelma, mutta viinit loppuivat kesken.

Espoon Viinijuhlat tapahtuman järjestäjä Nordic Live Productions Oy:n mukaan tapahtumassa vieraili 12 000 ihmistä.

– Olemme erittäin otettuja Espoon Viinijuhlien saamasta lämpimästä vastaanotosta jo ensimmäisenä järjestämisvuotenaan. Haluammekin rakentaa tapahtumasta uuden pysyvän perinteen Espoon kesään, kertoo Espoon Viinijuhlien toimitusjohtaja ja promoottori Tommi Mäki.

Perjantain tapahtuma myytiin jo ennakkoon loppuun.

Espoon Viinijuhlilla oli mukana monia juomien maahantuojia eri myyntipisteillä. Juomia oli varattu tuhansia pulloja, mutta tiettyjen tuoteryhmien kysyntä yllätti, ja tuotteita loppui perjantaina hetkellisesti kesken.

– Viinit eivät täysin loppuneet koko alueelta. Viiniä tuotiin perjantaina illalla tapahtumaan 5 000 pulloa lisää. Loppuillan ja lauantain ajan kaikkia laatuja oli saatavilla, Mäki selvittää.

Erityisen suosittuja Haukilahdessa olivat kuohuviinit ja samppanjat ja rieslingit. Mietojen ja väkevien alkoholijuomien kysyntä sen sijaan oli Mäen mukaan vähäisempää kuin muissa vastaavissa tapahtumissa.

– Opimme tästä ja painotamme tuotevalikoiman ensi vuonna eri tavoin, Mäki lupaa.

Alueen asukkaat pelkäsivät etukäteen, että liikenne tukkeutuu. Mäen mukaan ongelmia ei ollut, koska monet tulivat paikalle kävellen, pyörällä tai joukkoliikenteellä.

Lauantaina väkeä tuli ja meni koko ajan. Mäen arvion mukaan paikalla oli yhtä aikaa noin 3 000 henkeä.

Nordic Live Productions Oy aikoo järjestää Espoon Viinijuhlan myös ensi vuonna samaan aikaan eli heinäkuun viimeisenä viikonloppuna.

– Voi olla, että Viinijuhla toteutetaan jälleen Haukilahdessa, mutta keskustelemme yhteistyökumppanien ja Espoon kaupungin kanssa myös muista vaihtoehdoista. Toteutusmalli selviää syksyn aikana, Mäki sanoo.

Artistikiinnityksiä – sekä ulkomaisia että kovia kotimaisia nimiä – on tehty jo ensi kesäksi, mutta nimiä Mäki ei voi vielä paljastaa.

– Viinijuhla lunasti paikkansa Espoossa. Iso kiitos koko tiimille, joka teki pitkää päivää, Mäki kehuu.

– Alue oli minusta kiva: piknik-tyyppistä meininkiä ja myös pöytäpaikkoja. Myyntikojuja siellä täällä, Viinijuhlilla vieraillut nainen kommentoi Haukilahti-Westendin asukkaiden -facebook-ryhmässä.

– Hienoa kun saadaan tämmöisiä tapahtumia myös kotinurkille, kirjoittaa puolestaan juhlaan osallistunut mies.

Samassa ryhmässä ihmeteltiin sitä, että viinilasit loppuivat perjantaina jo kello 17 ja viini 18.30 ja vessapaperi sitten tunnin myöhemmin. "Mutta hyvä meno kuitenkin ja kivoja ihmisiä", sama kirjoittaja toteaa.

Länsi-Uudenmaan poliisi jakoi Twitterissä kiitosta viinijuhlaan osallistuneille. Häiriöitä ei ollut: "LU poliisi kiittää Espoon viinijuhlijoita rauhallisesta käyttäytymisestä perjantain ja lauantain osalta. Koko tapahtuman aikana poliisilla oli yhteensä kaksi pientä tehtävää, jossa henkilöt poistettiin tapahtuma-alueelta."

Haukilahden Viinijuhlassa esiintyivät muun muassa kansainväliset tähdet Ellie Goulding ja Tom Odell ja kotimaisista kärkinimistä muun muassa Chisu, Erin, Abreu, Jari Sillanpää, Pehmoaino ja Waltteri Torikka.