Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Monipuolista työtä taiteilijana – Kauniaisissa esillä oleva näyttely esittelee Pamela Mandartin eri urat

Pamela Mandart esittelee elämäntyötään kotikaupungissaan Kauniaisissa.

Kolme uraa yksi elämä -näyttelyssä kurkistetaan Pamela Mandartin elämänvaiheisiin näyttelijänä, elokuvatuottajana ja kirjailijana.

Kauniaisten kirjastossa olevassa näyttelyssä on muun muassa kuvia taiteilijan elämän varrelta, kirjoja, lehtileikkeitä, lastenkirjoja ja taiteilijan uraan liittyvää taustamateriaalia.

Mandartin juhlavuoden näyttely sisältää myös yllättävää uutta. Jorma Uotisen soolotanssi Huuto vuodelta 1996 nähdään näyttelyssä ensimmäistä kertaa. Mandart tuotti teoksen Final Entry -elokuvanimellä vuonna 2003.

– Tanssin sinfoniallisen musiikin sävelsi Matti Bergström viimeisimpinä töinään, mikä lisää teoksen puhuttelevuutta, Mandart sanoo tiedotteessa.

Viiden minuutin mittainen esitys pyörii galleriassa taukoamatta isokokoisessa TV-ruudussa.

Tänä vuonna 70 täyttävä Pamela Mandart elää kirjailijanuransa tuotteliaimpia vuosia.

Vain aikaa kestävä taiteellinen työ on minulle riittävä.

Syksyllä ilmestyy romaani Balladi merestä (Basam Books), joka on Mandartin kolmas teos vuoden sisällä.

Kirja kertoo sota-ajan tuntemusten purkautumisesta talvisodan jälkeen. Tapahtumat sijoittuvat Kotkan saaristoon.

Mandart aloitti teoksen kirjoittamisen lähes 40 vuotta sitten.

– Moni työni on nähnyt päivänvalon vasta vuosien tai vuosikymmenten jälkeen. Vain aikaa kestävä taiteellinen työ on minulle riittävä.

Mandart sanoo aina pohtineensa arvoja ja merkityksiä.

– Hengitän yhteiskunnan muutosten imussa ja haen tekemiseeni tarkoitusta.

Elämä on yllättänyt Mandartin monta kertaa.

– En olisi nuorena uskonut, että teen monta uraa. Elämässämme soi ensi hetkistä alkaen näköisemme kohtalonsinfonia kunnes katoamme oman aikajanamme mukana, Mandart sanoo.

Pamela Mandart syntyi Tukholmassa 22. syyskuuta 1952 tanskalais-suomalaiseen perheeseen. Mandart vietti osan lapsuudestaan Tanskassa.

Mandart on julkaissut kaunokirjallisuutta ja tietokirjallisuutta vuodesta 1983. Esikoiskirja Elämä ilman paluulippua ilmestyi tuolloin. Suomen Kirjailijaliiton jäsenyyden hän sai vuonna 1985.

Syli-romaanin lisäksi häneltä ilmestyi viime vuonna Hemmo ja hölmöläiset -kirja. Siinä Mandart päivittää nykyaikaan hölmöläistarinoita. Joukossa on myös uusia tarinoita Hölmölän väestä.

Kauniaisista Kolme uraa ja yksi elämä -näyttely lähtee kiertämään ja se nähdään ainakin Tuusulan Kellokosken kirjastossa.

Pamela Mandart on tavattavissa näyttelyssä tiistaina 9. elokuuta kello 14–16.