Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ampiaiset pian vaarana jäteastioilla – näin vältyt ikävältä vaivalta

Omenat ja marjamäski houkuttelevat ampiaisia kotien jäteastioille. Ampiaiset ovat vaaraksi etenkin jäteautonkuljettajille.

Kotipuutarhojen omenakausi on pian käsillä.

Jäteastioihin kipattujen biojätteiden hajujen perässä tulevat ampiaiset ovat usein loppukesän riesana.

Ylimääräisille omenoille kannattaa ensisijaisesti etsiä muita hyödyntämistapoja kuin jätteeksi. Käyttökelpoisille omenoille voi löytyä ottajia omien verkostojen lisäksi sosiaalisesta mediasta tai lähiseudun hevostalleilta ja metsästysseuroista.

Muun muassa Inkoon, Vihdin ja Lohjan alueella toimiva Rosk'n Roll neuvoo tiedotteessaan, että pieniä määriä jäteomenoita voi laittaa haittaeläimiltä suojattuun, lämpöeristettyyn kompostoriin tai kiinteistön biojäteastiaan. Suuret määrät omenoita tekevät liikuteltavasta jäteastiasta liian painavan.

Jäteastioiden luona kannattaa loppukesästä varoa ampiaisia. Etenkin pakkaamattomat makeat jätteet, kuten hedelmät ja marjamäski, houkuttelevat runsaasti pistiäisiä astioihin.

Ampiaiset ovat vaaraksi etenkin jäteautonkuljettajille.

Ampiaisia jäteastioilla voi välttää lajittelemalla biojätteet niille tarkoitettuihin jäteastioihin tai kompostoriin sekä pakkaamalla jätteet huolellisesti.

Jäteastiat kannattaa kuitenkin tarkistaa mahdollisten ampiaispesien varalta ja pesät tulisi poistaa, tarvittaessa ammattilaisten avulla, neuvotaan Rosk'n Rollin tiedotteessa.