Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Navalan Lato täyttyy viikonloppuna esittävästä taiteesta – millainen mies olikaan Eino Leino

Toista kertaa järjestettävän Ars Weikkolan ideana on tarjota korkealaatuista nykytaidetta toisenlaisissa ympäristöissä ja muodoissa kuin tavallisesti. Tapahtumapaikkana on Navalan Lato, Navalantie 30, Veikkola.

– Tänä vuonna keskitymme esittävään taiteeseen, koska se on kärsinyt korona-ajasta kaikkein eniten, kuraattori Pauliina Pesonen sanoo.

Ars Weikkola-esitystaidetta Ladossa tapahtuman avaa 6. elokuuta kello 13 Ismo Dance Companyn kanta-esitys Anybody’s Architecture: Navalan Lato. Maksullinen esitys nähdään myös sunnuntaina samaan aikaan. Teos on kunnianosoitus maalaiskulttuurille ja unohtuvalle kulttuuriperinnölle.

– Ismo Dance Companyn koreografia Ismo-Pekka Heikinheimo ihastui Latoon heti, vaikka kävimme katsomassa paikkaa marraskuussa. Heikinheimo on aiemmin järjestänyt esityksiä muun muassa Hvitträskissä, Löylyssä ja Senaatintorin portailla.

ArsWeikkola tapahtuma tarjoilee tanssin lisäksi teatteria, installaatiota, sanataidetta, musiikkia ja performanssia. Tapahtuma levittäytyy Navalan Ladon sisälle ja ulkotiloihin. Osa tapahtumista on maksullisia ja osa maksuttomia. Pihalla on runsaasti maksutonta ohjelmaa.

Ars Weikkolassa nähdään Eino Leinon eksät – enemmän ja vähemmän muusina -mologinäytelmä. Se on näyttelijä Pinja Hahtolan käsikirjoittama ja veikkolalaisen Seppo Honkosen ohjaama teos, joka palkittiin parhaana esityksenä Valtakunnallisessa monologikilpailussa Oulussa 2019.

Ars Weikkolan ohjelmistoa vahvistaa neljän kirjailijan vetämä kaksikielinen kirja-ja runokaraoke. Kirjailijat Emma Puikkonen, Tuuve Aro, Jolin Slotte ja Minna Lindeberg lukevat otteita heitä inspiroineista kirjoista ja runoista. Tämä on osa ArsWeikkolan ilmaisohjelmistoa.

Tapahtumaan liput ovat myynnissä www.netticket.fi:ssä. Tarjolla on lauantain päivälippu sekä esityskohtaisia lippuja.

Ars Weikkolan järjestävät TaideEtsivät ry ja TwoTowers -kuraattoriduo Pauliina Pesonen ja Petra Pesonen sekä tuottaja Essi Lax. Tapahtumaa tukevat Svenska Kulturfonden, Espoon Seudun Kulttuurisäätiö ja Kirkkonummen kunta. Yhteistyössä on mukana myös Kirkkonummen kirjaston ystävät.