Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kauppakeskus uudistaa pysäköintiä Espoossa, maksu alkaa juosta kolmen tunnin jälkeen – "Emme halua, että asiakkaamme joutuvat kääntymään pois"

Sellon pysäköintimuutokset tulevat voimaan elokuun aikana.

Leppävaarassa sijaitsevan kauppakeskus Sellon pysäköinti muuttuu maksulliseksi kolmen ensimmäisen tunnin jälkeen. Tähän saakka Sellossa on muista Espoon suurista kauppakeskuksista poiketen voinut pysäköidä ilman maksua viiden tunnin ajan.

Esimerkiksi Isossa Omenassa ja Tapiolan Ainoassa pysäköinti on ollut maksullista kahden ensimmäisen tunnin jälkeen jo pidempään. Myös keväällä avautuneessa Lippulaivassa pysäköinti on maksullista kahden tunnin jälkeen.

Sellon muutoksen taustalla ovat kauppakeskuksen mukaan pysäköinnin ruuhkat.

– Aiemmin Sellossa sai pysäköidä viisi tuntia. Pysäköintihallia ovat kuitenkin käyttäneet myös muut kuin asiakkaat ja pidempiaikaiseen pysäköintiin. Paikkojen määrä on rajallinen ja etenkin ruuhka-aikoina, mutta myös tavallisina päivinä lounasaikaan pysäköintihallissa on usein täyttä. Emme halua, että asiakkaamme joutuvat kääntymään pois, perustelee kauppakeskuksen toimitusjohtaja Marjo Kankaanranta.

Emme halua, että asiakkaamme joutuvat kääntymään pois.

Pysäköintiä Sellossa on valvottu ja yli viiden tunnin pysäköinnistä on voinut saada virhemaksun. Kankaanrannan mukaan tällä ei kuitenkaan ole pystytty estämään pidempiaikaista pysäköintiä.

Pysäköintiä uudistetaan myös muilla tavoin. Tavoitteena on Kankaanrannan mukaan auttaa vapaiden paikkojen löytämistä.

Pysäköintialueiden ulko- ja sisäopastuksia on uusittu kesän ja viime kevään aikana. Pysäköintipaikkarivien päähän asennetut näytöt kertovat nyt vapaiden paikkojen määrän ja vihreät valot ohjaavat vapaille paikoille

Halleissa helposti eksyviä auttaa Find my car -opasteautomaatti, josta voi tarkistaa, minne autonsa pysäköi. Automaatti löytyy pysäköintihallin K-riviltä.

Muutokset Sellon pysäköinnissä tulevat voimaan 15. elokuuta.

Yli kolme tuntia pidempään pysäköivät voivat maksaa pysäköinnin joko Easyparkin tai Parkmanin sovelluksella, Autopay-sivustolla tai automaateilla, joita on kauppakeskuksen sisäänkäynneillä. Automaateilla voi maksaa vain kortilla.

Alle kolme tuntia pysäköivien ei tarvitse tehdä erillisiä toimenpiteitä: Europarkin järjestelmä tunnistaa rekisterinumeron sisään ja ulos ajettaessa.

Pysäköinti maksaa kolmen ensimmäisen tunnin jälkeen yhden euron/alkava 30 minuuttia.

Uudistukset koskevat sekä maanalaista pysäköintihallia että kattoparkkia, mutta eivät Espoon kaupungin liityntäpysäköintiä, joka sijaitsee Sellon parkkihallin vieressä. Myös Sellon kattoparkissa on mahdollisuus liityntäpysäköintiin.