Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tällaista sotalaivaa on harvemmin nähty Suomen vesillä – valtava maihinnousutukialus saapuu tänään Helsinkiin, harjoitukset näkyvät myös Upinniemen edustalla

Itämerellä järjestetään runsaan viikon pituinen sotaharjoitus, joka näkyy ja kuuluu muun muassa Kirkkonummen Upinniemen alueella 8.–19. elokuuta.

Harjoitukseen osallistuu USS Kearsarge -maihinnousutukialus, joka kiinnittyy aluksi Helsingin Hernesaareen 5.–8. elokuuta. Aluksella ei järjestetä yleisöesittelyjä. Laiturialueelle perustetaan vierailun ajaksi tilapäinen lentokieltoalue.

Alus on lähes 260 metriä pitkä. Vertailun vuoksi Silja Linen Helsinki-Tukholma -laivat ovat noin 200-metrisiä.

Aluksella on kyydissään muun muassa useita helikoptereita ja pienempiä maihinnousualuksia. USS Kearsargen miehistön lisäksi kyydissä on lisäksi noin 2 000 merijalkaväen ja laivaston sotilasta.

Satamavierailun jälkeen USS Kearsarge miehistöineen jatkaa harjoittelua Pohjoisella Itämerellä ja Hangon seudulla yhdessä Merivoimien kanssa 8.–19. elokuuta.

Harjoituksiin liittyvät lisäksi USS Arlington sekä USS Gunston Hall sekä Yhdysvaltain merijalkaväen osia.

Suomen ja USA:n yhteiseen harjoitukseen osallistuu paljon myös lentokalustoa.

Utin jääkärirykmentin NH90-helikopterit sekä yhdysvaltalaiset Chinook- ja Blackhawk-helikopterit tukevat Merivoimien joukkojen siirtoja harjoituksessa.

Lisäksi joukkojen siirtoja tukevat AH-1Z Viper ja UH-1Y Venom - helikopterit Yhdysvaltojen USS Kearsarge-tukialukselta.

Suomen ilmavoimista harjoitustoimintaan osallistuu F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjiä.

Harjoitukset koostuvat useista osakokonaisuuksista Pohjoisella Itämerellä ja rannikolla Hankoniemen sekä Upinniemen alueilla.

Harjoittelu lisää pinta-alusten liikennettä Hankoniemen ja Upinniemen alueella kaikkina päivinä. Lisäksi lennoista aiheutuu lentomelua, kertoo Merivoimat.