Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Laittomasta nuotiosta ja metelöinnistä voi saada sakon – poliisi partioi ja opastaa lauantaina Nuuksiossa ja Meikossa

Poliisit lähtevät taas lauantaina 6. elokuuta reput selässä Nuuksioon ja Meikon kansallispuistoon. Retkiratsioissa on mukana myös Metsähallituksen erävalvoja.

Esimerkiksi Nuuksiossa Länsi-Uudenmaan poliisin eräyhteyshenkilöistä ja Metsähallituksen erätarkastajasta koostuva partio kulkee maastopyörillä suosituilla reiteillä ja muistuttaa hyvistä retkeilytavoista.

Metsähallituksen tiedotteessa kerrotaan, että retkeilykesä on sujunut pääkaupunkiseudulla pääsääntöisesti hyvin, ja suurin osa retkeilijöistä on toiminut mallikkaasti.

– Nyt on kuitenkin ilmennyt laitonta maaston vahingoittamista ja avotulen tekoa väärille paikoille, kertoo erätarkastaja Tommi Suonpää Metsähallituksen tiedotteessa.

Länsi-Uudenmaan poliisin havainnot tukevat erätarkastajan kokemuksia.

– Meillä on ollut kesän aikana yksittäisiä poliisitehtäviä Nuuksiossa. Ne ovat koskeneet esimerkiksi meteliä ja laittomia nuotioita, ylikomisario Aapo Isoaho vahvistaa tiedotteessa.

Retkiratsia-valvontatempauksia on järjestetty jo useana vuotena. Sen aikana erätarkastajat ja eräpoliisit opastavat ja keskustelevat retkeilijöiden kanssa sekä puuttuvat mahdollisiin laittomuuksiin.

Asiakkailta on tullut hyvää palautetta ja valvontaa toivotaan kansallispuistoon säännöllisesti. Ulkoilijoita on pitänyt opastaa esimerkiksi tulentekoon, metelöintiin, leiriytymiseen ja luonnon kunnioittamiseen liittyvissä asioissa.

Rikosilmoituksiin häiriöt ulkoilualueilla johtavat vain harvoin. Sakko voidaan määrätä esimerkiksi maaston tai puun vahingoittamisesta, roskaamisesta, laittomasta tulipaikasta tai toisten retkeilijöiden haittaamisesta.

Laiton tulipaikka tarkoittaa esimerkiksi väärään paikkaan kasattua nuotiorinkiä tai maahan palanutta mustunutta kohtaa, jossa on tulenteon jäänteitä.

Lauantaina retkeilijöitä valvotaan myös Sipoonkorven kansallispuistossa.

Lue myös:

Länsi-Uudenmaan poliisi tehostaa eräneuvontaa – kalastajille ja metsästäjille "kuuma linja"

Länsi-Uudenmaan poliisilla on jo 12 eräpoliisia – Nuuksiossa jälleen retkiratsia viikonloppuna