Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsiväylän myyntijohtajana aloittava espoolainen Juuso Rönkkö: "Kaupunkilehdet puhuttelevat tulevaisuudessakin"

Espoolaistunut kotkalainen aloittaa Länsiväylän myyntijohtajana.

Markkinointi imaisi Juuso Rönkön, 40, mukanaan Lincolnin yliopistossa Englannissa.

Nelivuotinen opiskeluaika piti sisällään myös yhdeksän kuukauden pituisen vaihdon Meksikossa, jossa Rönkkö syventyi liiketoimintaan.

Valmistuttuaan 2009 hän valitsi kuitenkin asuinpaikakseen koto-Suomen.

– Lehman Brothers varmisti, että sain hyvän startin uralleni heti alkuvaiheessa, hän vitsailee ja viittaa maailmanlaajuiseen pankki- ja rahoituskriisiin ja yhdysvaltalaisen rahoitusalan yrityksen kaatumiseen.

Rönkkö työllistyi muun muassa sisältömarkkinointiin erikoistuneeseen Mediaplanetiin ja huomasi, mitä myynti raadollisimmillaan on. Hän ei lannistunut.

Ura eteni Sanoma-konserniin. Mediajätin huomassa Rönkkö eteni suunnittelijasta, tuotepäälliköksi, kaupallisti ja kehitti aikakauslehtitoimintaa, oli mukana kaupallistamassa Nelosen Median ilmiö-ohjelmia. Viimeiset vuodet hän työskenteli asiakasvastaavan tehtävissä.

Rönkkö teki vuosia yhteistyötä viestintä- ja markkinointitoimistojen kanssa. Piipahdus mediatoimistojen maailmassa todisti, että oma intohimo keskittyy journalistisen median parissa työskentelyyn.

– Sanomatalossa opin arvostamaan journalismin merkitystä.

Tulevaisuuden megatrendeissä on Rönkön mukaan aistittavissa koko ajan vahvistuva vastatrendi.

– Vaikka sosiaalinen media on ottanut jalansijaa ja moni on alkanut pitää sisältöä faktapohjaisena, sosiaalisen median kuluttajat ovat yhä kriittisempiä, ja he kyseenalaistavat lukemaansa.

Rönkkö arvioi, että puhuttelevampaa tulevaisuudessa onkin pienemmälle kohderyhmälle suunnattu laatujournalismi, jota kaupunkilehdet edustavat.

Ilmiö on havaittavissa hänen mukaansa sekä Suomessa että kansainvälisesti.

– Länsiväylä on edelläkävijä ja esimerkin näyttäjä. Mediatalo Keskisuomalaisella on juuri tällä alueella vahvaa osaamista.

Kaupunkilehtien ansainta perustuu ilmoitusmyyntiin. Silti journalistinen sisältö pidetään mainonnasta erillään. Rönkkö ei pidä ongelmana, vaan ymmärtää alan lainalaisuudet.

Hän kuvaa journalistisen sisällön ja mainosten välistä suhdetta halo-efektillä. Laatujournalismi vahvistaa mainonnan tehoa – ja päinvastoin. Molemmat palvelevat toinen toistaan.

– Tuotteen arvo kasvaa sekä lukijoille että ilmoitusasiakkaille. Sen me teemme yhdessä.

Rönkkö uskoo ratkaisukeskeiseen myyntiin. Se edellyttää hänen mukaansa asiakkaan liiketoiminnan syvällistä tuntemista. Pitää ymmärtää asiakkaan liiketoiminnan tavoitteet, joista pohjautuu markkinoinnin- ja markkinointiviestinnän tavoitteet.

– Mainonta on osa markkinointiviestintää, mutta asiakasta parhaiten palvellessa, on ymmärrettävä laajempi kuva. Tavoitteena on pitkäkestoiset kumppanuudet.

Kotkassa syntynyt Rönkkö ehti koluta ennen asettumistaan pääkaupunkiseutua ristiin rastiin: Espoon Leppävaarasta, Runeberginkadulle Töölöön, Punavuoreen, Itä-Helsinkiin Rastilaan ja Tapiolan Oravannahkatorille.

– Muutot olivat osa lapsuuttani Kotkassa ja kouluni aloitin South Carolinassa, jossa kävin 1.–2.-luokat. Siitä on peräisin englannin kielen aksenttini.

Espoon Perusmäessä jo vajaa kymmenen vuotta asuneen Rönkön elämä ei ole pelkkää työtä. Vapaa-aika kuluu lähinnä lasten harrastusten parissa.

– Kentän laidalla, kisareissuilla ja turnauksissa minut tapaa, ellen pompi trampoliinilla neljävuotiaan kanssa, hän naurahtaa.

Tytär harrastaa rytmistä voimistelua viisi kertaa viikossa, pojalla on jalkapallotreenit kolme kertaa viikossa. Perheen kuopus ei harrasta. Hän seurannee isosiskonsa jalanjälkiä tai veljensä – tai talsii omia polkujaan.

– Oma harrastus on olla lähinnä kuskina ja valmentajana. Uskon, että näin pääsen parhaiten irti töistä.

Perusfutisfaijaksi itsensä luonnehtiva Rönkkö avaa vielä yhden puolen itsestään.

– Minusta löytyy myös taiteellisempi puoli. Oudot taidepläjäykset ja aivonystyröitä herättävät, esimerkiksi Stanley Kubrickin elokuvat ja musiikki kiehtovat. Esimerkiksi Pink Floydin ja Led Zeppelinin, Beatlesin ja Doorsin kuuntelussa mies sukeltaa pintaa syvemmälle.

– Silloin musiikki saa suuremman merkityksen.

Rönkkö toimii Länsiväylän myyntiryhmän lähiesimiehenä ja tekee omaa aktiivista myyntityötä, avaa uusia ovia sekä kehittää Länsiväylän myynnin laatua ja monikanavaisuutta.

– Rönkön rekrytointi on jatkoa sille, että mahdollistamme laadukkaamman esimiestyön resurssia lisäämällä sekä lunastamme strategiamme mukaisesti kasvavan markkinan ja laajan tuoteportfoliomme meille tuomia mahdollisuuksia. Aiemmin keväällä Eveliina Mikkola aloitti vastaavassa tehtävässä Vantaan Sanomissa, sanoo Etelä-Suomen Median paikallisjohtaja Karri Kannala.

Rönkkö raportoi lehtiryhmän johtaja Petri Kiviselle.