Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoo Ciné järjestää näytöksiä yllättävissä paikoissa ja lisäksi tarjolla on kaksi ilmaista ulkoilmanäytöstä

Ciné kylässä -kiertue palaa osaksi Espoo Ciné -festivaalia. Elokuvista pääsee nauttimaan jo ennen 29. elokuuta ja 4. syyskuuta välisenä aikana järjestettävää festivaalia seitsemänä iltana eri puolilla Espoota ja Helsinkiä. Ciné kylässä -kiertue vierailee Espoon eri kolkissa ja Helsingin puolella 10.–24. elokuuta.

Kyläilyreitti kulkee helsinkiläisestä kirjakaupasta espoolaiseen kirjastoon. Kyläilemään pääsee myös panimoon, saaristoon ja kesäterassille.

Kiertueen ohjelmisto koostuu koostuu kuudesta erilaisesta lyhytelokuvapaketista ja yhdestä festivaalilla ennakkoon esitettävästä pitkästä elokuvasta. Elokuvat paljastuvat vasta paikan päällä.

Kaikki Ciné kylässä -näytökset ovat ilmaisia, mutta vaativat paikkavarauksen. Ilmoittautua voi osoitteessa espoocine.fi/fi/tapahtumat/cine-kylassa.

Näytökseen voi varata enintään kaksi paikkaa. Pääsylippu ja saapumisohjeet lähetetään sähköpostitse.

Espoo-päivän viikonloppuna 26. ja 27. elokuuta, jolloin järjestetään kaksi ulkoilmanäytöstä.

Perjantaina nähdään Pertti Kurikan nimipäivät -yhtyeestä kertova Kovasikajuttu. Elokuvan valmistumisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi kymmenen vuotta.

Espoo-päivän ulkoilmanäytöksessä lauantaina esitetään Lukas Moodyssonin Fucking Åmål. Tällä elokuvalla festivaali osallistuu Pride-juhlintaan ja 50-vuotiaan Espoon kaupungin juhlintaan. Nykyklassikoksi muodostunut elokuva kuvaa roisin realistisesti 90-lukulaisten nuorten elämää ruotsalaisessa Åmålin pikkukaupungissa, jossa Elin ja Agnes ovat turhautuneita ja tylsistyneitä etsiessään itseään, kunnes löytävät toisensa.

Molemmat elokuvat esitetään maksutta Tapiolan Aurinkoterassilla ja näytökset alkavat kello 22.

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Kaupunkitapahtumat Espoon ja KulttuuriEspoon kanssa ja se on osa Espoo juhlii! -viikon ilmaistapahtumia.

33. kerran järjestettävä Espoo Ciné on saanut uuden visuaalisen ilmeen, josta vastaa espoolainen kuvataiteilija Teemu Keisteri.

Espoo Cinéssä nähdään eurooppalaisia laatuelokuvia ja ohjelmisto julkaistaan tiistaina 9. elokuuta puolen päivän aikaan.