Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kevennä kaasujalkaa – poliisi valvoo näkyvästi liikennettä koulujen läheisyydessä

Länsi-Uudenmaan poliisi kertoo Twitterissä, että poliisit valvovat näkyvästi liikennettä, kun pienet koululaiset aloittavat koulunkäynnin. Koulujen alkaessa tielle lähtee lapsia, jotka vasta opettelevat itsenäistä liikkumista kaupungissa.

Espoossa koulut alkavat torstaina.

Poliisi valvoo koulujen alun liikennettä 8.–21. elokuuta etenkin koulujen lähistöllä ja suojateillä. Poliisin tavoitteena on rauhoittaa liikennettä ja lisätä koululaisten turvallisuuden tunnetta.

Valvonnassa kiinnitetään huomiota autojen, pyöräilijöiden ja kevyiden sähköajoneuvojen kuljettajien käyttäytymiseen, liikennevalojen noudattamiseen ja turvalaitteiden käyttöön.

Lisäksi poliisi valvoo ajoneuvojen turvallista ja lainmukaista pysäyttämistä ja pysäköintiä saattoliikenteessä.

Tämän lisäksi poliisi valvoo nopeuksia 8.–14. elokuuta koulujen läheisyydessä ja muissa taajamien riskipaikoissa.

Poliisin tiedotteessa kerrotaan, että autoilijat osoittivat hyvää liikennekäyttäytymistä edellisvuoden valvonnassa.

Edellisen vuoden vastaava valvontateema osoitti, että pääsääntöisesti autoilijat noudattavat liikennesääntöjä hyvin ja ottavat koululaiset hyvin huomioon koulujen läheisyydessä. Yleisesti ottaen autoilijat osaavat huomioida, että koululaiset näkyvät huonommin ja ovat tottumattomampia tienkäyttäjiä kuin aikuiset.

Poliisi muistuttaa, että suojatiesäännöt on lapsen kanssa hyvä käydä läpi. Liikenteessä on pysyttävä tarkkaavaisena, eikä esimerkiksi puhelimen käyttö saa viedä huomiota pois tienylityksestä.

Poliisi myös muistuttaa, että vaikka koulutielle lähtemisessä into on hyvä asia, ei liikenteessä juosta, vaan kävellään rauhallisesti.

Vanhemman esimerkillä on suuri merkitys liikennekäyttäytymisessä.