Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viimeinenkin yritys pelastaa Espoon kaupungintalo tyssäsi – kiistelty rakennus katoaa katukuvasta ensi kevääseen mennessä

Viimeinen yritys pelastaa Espoon kiistelty kaupungintalo ei ottanut tulta alleen kaupunginhallituksessa.

Espoon keskuksessa sijaitsevan kaupungintalon purkutyöt alkoivat kesällä vuosien oikeustaistelun jälkeen.

Ryhmä valtuutettuja olisi kuitenkin halunnut vielä selvittää, voisiko vanhaa kaupungintaloa korjata ja laajentaa ja käyttää osana suunnitteilla olevaa Espoolaistentaloa.

Jouni J. Särkijärven (kok), Hannele Kerolan (sd.), Johanna Karimäen (vihr.) ja 20 muun valtuutetun allekirjoittama valtuustoaloite asiasta jätettiin toukokuussa. Aloitetta perusteltiin muun muassa taloudellisilla ja ympäristösyillä.

Lue myös:

10 jäsenen yhdistys viivyttänyt Espoon kaupungintalon purkua vuosilla – "Millä mandaatilla te tätä asiaa oikein hoidatte?"

Espoon kaupunginhallitus katsoi kuitenkin maanantaina kokouksessaan, että vertailuja eri vaihtoehdoista on tehty jo aiemmin eikä selvitykselle ole enää perusteita.

Vastauksessa valtuustoaloitteeseen todetaan muun muassa, että Espoolaistentalon keskeisenä lähtökohtana on ollut luoda yksi yhteinen rakennus kaikkien Espoon toimistotyöntekijöiden päätyöpaikaksi lukuisten erillisten ja eri osoitteissa sijaitsevien tilojen sijaan.

Vanhan kaupungintalon säilyttäminen kattaisi vain osan Espoolaistentalon tarvitsemista tiloista eikä ajatus yhteisestä tilasta näin toteutuisi.

Lisäksi "koppikonttori-periaatteella" suunniteltu vanha kaupungintalo ei mahdollistaisi tilojen mahdollisimman tehokasta käyttöä.

Vastauksessa todetaan myös, että vanhan kaupungintalon toimistokerrosten kerroskorkeus ei riittäisi nykyaikaisen ilmanvaihdon sijoittamiseen.

Myös kestävän kehityksen tavoitteita voidaan vastauksen mukaan edistää tehokkaimmin uudisrakennuksella.

Kaupungintalon purkutyöt jatkuvat ja rakennuksen rungon purkamiseen päästäneen jo elokuun aikana. Purkutyöt jatkuvan tämän hetken arvion mukaan maaliskuuhun 2023 saakka.

Espoolaistentalosta on tarkoitus järjestää suunnittelukilpailu, jonka yhteydessä vanhan kaupungintalon ympäristön kehittämisestä laaditaan kokonaissuunnitelma. Tavoitteena on muun muassa lisätä asuntoja ja nostaa Espoon keskuksen imagoa ja vetovoimaa.