Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Bussiyhteydet Espoosta Helsinkiin heikkenevät entisestään – uudet linjat vievät nyt Vantaalle

HSL:n liikenteessä siirrytään talviaikatauluihin maanantaina 15. elokuuta. Samalla bussilinjoihin tulee useita muutoksia Vantaalla sekä myös Espoossa Kalajärven ja Lintuvaaran alueilla.

Yhteydet Kalajärveltä Helsinkiin heikkenevät, kun linja 436 lopettaa. Yhteyksiä Helsinkiin palvelee jatkossakin Vihdintietä pitkin kulkeva linja 345.

Myös Perusmäkeä palvellut linja 437 lakkautetaan.

Sen sijaan poikittaiset yhteydet Vantaalle Jumbon suuntaan paranevat. Niipperintietä kulkee kaksi uutta linjaa: 584 Kalajärvi – Niipperi – Louhela – Jumbo – Aviapolis sekä 583 Perusmäki – Niipperi – Louhela – Jumbo – Aviapolis. Linjoilta on vaihtoyhteys kehäradalle sekä Vantaan uusille runkolinjoille 300 ja 400.

Lintuvaarassa Linjan 555B liikennöinti loppuu kuluvan elokuun aikana. Leppävaaran ja Länsi-Vantaan välille perustetaan uusi linja 522 (Leppävaara – Pähkinärinne – Hämeenkylä – Vantaankoski) ja linjan 555 liikenne lopetetaan vasta siinä vaiheessa, kun runkolinja 520 ja pikaraitiotie 550 aloittavat liikennöinnin. Linjan 520 liikennöinti alkaa elokuussa 2023 ja raidejokerin on määrä aloittaa tammikuussa 2024.