Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomi-futiksen nuori sensaatio, 19, mättää maaleja Espoossa ja lähettää kirpeät terveiset HJK:lle – "Ei siellä anneta oman seuran nuorille tilaa"

Vasta 19-vuotias Agon Sadiku pelaa ensimmäistä kauttaan Hongassa. Raahessa syntyneellä ja Hämeenlinnan Jalkapalloseuran kasvatilla nousi tie pystyyn HJK:ssa, johon hän liittyi 15-vuotiaana.

Kosovolaistaustainen hyökkääjä löysi Espoossa heti ensimmäisenä kautenaan maalivireen, ja näyttää nyt pitkää nenää HJK:lle.

– Itseluottamus on nyt tapissaan. Minulla on hyviä pelaajia ympärilläni. Meillä on selkeä pelitapa, prässäämme erittäin hyvin vastustajan tilan pois, kahdeksan maalin Sadiku analysoi Hongan kautta.

Nuorukainen pelasi vielä viime kaudella HJK 04:ssa ja teki Ykkösessä kaksi maalia. Kauden jälkeen lahjakas pelaaja sai etsiä uutta seuraa. HJK:n mielestä Sadiku ei ollut valmis Veikkausliigaan.

– Ei siellä anneta oman seuran nuorille tilaa, Sadiku vahvistaa.

Hongan manageri Hexi Arteva teki mainion kaappauksen ja kirjoitti joulukuussa lupaavan, tänä kesänä Pikkuhuuhkajiin (U21 maajoukkue) nousseen lahjakkuuden kanssa sopimuksen.

Hyökkääjän hinta–laatu-suhde on varmasti kohdillaan.

Transfermarkt on maailmanlaajuinen jalkapallosivusto, jossa on tietoa jalkapallosta. Siellä uutisoidaan muun muassa viimeaikaisten otteluiden tuloksia ja pelaajasiirtoja.

Minulla on hyviä pelaajia ympärilläni.

Sivuston mukaan Sadikun arvo on tällä hetkellä 400 000 euroa.

Sadiku on iskenyt elokuun alkuun yhdeksän maalia. HJK:n paras maalintekijä Radulovic Samoukovi on tehnyt kuusi osumaa.

Röyhkeä ja hyvin maalipaikoille löytävä Sadiku ei koskaan saanut Klubissa tilaisuutta näyttää parasta osaamistaan. Veikkausliigan suurimmalla pelaajabudjetilla operoivalla helsinkiläisjoukkueella ei ole juuri tilaa omille junioreilleen.

Uusia pelaajia hankitaan pitkin kautta.

Hongan strategia on toinen. Seura haluaa olla nuorille pelaajille portti jalkapalloammattilaiseksi.

Sitä polkua seuraa myös Sadiku.

– Olen oppinut täällä paljon liikkumisesta ja siitä missä kulloinkin pitää olla. Aktiivinen prässipelimme aiheuttaa koko ajan painetta vastustajille – joko pallo tai mies -taktiikalla.

Honka onkin tehnyt paljon maaleja pelin ensimmäisellä jaksolla. Aktiivinen häirintäpeli on yllättänyt useat joukkueet.

Sadiku miettii, että vielä viime kaudella hänellä oli HJK 04:ssa Mika Väyrysen alaisuudessa aika ajoin vaikea päästä peliin mukaan. Hongan pelitapa soveltuu nuorukaiselle hyvin.

Valmentaja Vesa Vasara ja Riku Paularinne ovat antaneet Sadikulle hienon paikan kasvaa.

– Vesa ja Riku ovat avanneet minun silmäni jalkapallon suhteen uudelleen – missä pitää liikkua ja miten. Todella laadukasta valmentamista, Sadiku kiittää seuraa.

Joukkueen kokenut kaarti kapteeni Henri Aalto ja keskikenttäpelaaja Duarte Tammilehto saavat myös kiitosta

– He eivät päästä meitä pelin aikana koskaan mukavuusalueelle. Vaatimustaso ja pelin intensiteetti on kova läpi ottelun. Kykenemme jopa pelin sisällä reagoimaan nopeasti vastustajan muutoksiin heidän avullaan.

Sadiku on kiitollinen Hongalle. Hänen mukaansa Espoo on tällä hetkellä hänelle paras paikka ammattilaisuuden ensimmäisillä askelmilla.

– Ammattilaiskentät ovat haaveeni ja unelmani. Pitää edetä rauhallisesti. Paras paikka tällä hetkellä harjoitella ammattilaiseksi on minulle juuri nyt Honka, Sadiku päättää.