Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Legendaarinen tornitalo myytiin Espoossa, ja kauppahinta salataan – ylimpään kerrokseen tulossa odotettu uusi ravintola

Tapiolan maamerkki myytiin. Tavoitteena on aloittaa peruskorjaus ensi keväänä.

Tapiolan ikoninen maamerkki Keskustorni on saanut uuden omistajan. Kiinteistökehitysyhtiö HGR Property Partners Oy on hankkinut omistukseensa nyt yli 90 prosenttia Tapiolan Keskustorni Oy:n osakekannasta. Tapiolan Lämpö Oy on omistanut yli puolet osakkeista. Kaupan osapuolet eivät paljasta kauppahintaa.

Keskustornia odottaa täydellinen peruskorjaus. Rakennus on koko historiansa ajan ollut pääosin toimistokäytössä.

– Keskustorni säilyy perinteisessä käytössään toimistotiloina. Kohde on hieno, kunhan se saadaan kuntoon ja tekniikka modernisoitua. Talosta on hienot näkymät joka suuntaan, muun muassa niitylle ja merelle. Yhden kerroksen laajuus on 400 neliömetriä ja tavoitteena on tehdä vuokrasopimukset vähintään yhdestä kerroksesta. Kiinnostusta on ja alustavia neuvotteluja on jo käyty, HGR Property Partners Oy:n kiinteistökehitysjohtaja Ilkka Mäkelä kertoo.

Uuden omistajan tavoitteena on palauttaa ravintola Keskustornin ylimpään kerrokseen.

– Olemme jo saaneet sellaista palautetta, että Tapiolaan kaivataan tasokasta ravintolaa, jossa voi viettää iltaa ja pitää perhejuhlia. Toimijaa ei vielä ole tiedossa, Mäkelä sanoo.

Kohde on hieno,kunhan se saadaan kuntoon.

Keskustornin ulkonäkö säilyy peruskorjauksessa, ja tulevassa asemakaavassa rakennus saa suojelumerkinnän.

– Tällä hetkellä teemme selvityksiä siitä, mikä on rakennuksen todellinen kunto ja korjaustarve, Ilkka Mäkelä kertoo.

– Tavoitteena on päästä aloittamaan peruskorjaus keväällä 2023. Viimeiset vuokrasopimukset on irtisanottu päättymään ensi vuoden alkupuolella.

Keskustornin peruskorjaus on osa isompaa kokonaisuutta. HGR:llä on jo olemassa oleva suunnitteluvaraus Espoon kaupungin kanssa Marimekkotalosta ja Keilahallin talosta kahden uuden toimitilarakennuksen kehittämiseksi.

– Haluamme tällä tavalla profiloida Tapiolaa työpaikkojen keskittymänä, Mäkelä sanoo.

Uusien toimitilarakennusten katutasoon on ideoitu kahvila- ja ravintolatiloja sekä muuta tilaa, jotka palvelisivat myös laajentuvan kaupunginteatterin kävijöitä.

– Tarkoituksenamme on elävöittää Tapiolan keskustaa ja erityisesti Kulttuuriaukion ympäristöä yhteistyössä alueen muiden kiinteistöjen omistajien kanssa.

Mäkelän mukaan Keskustornin peruskorjaus maksaa miljoonia euroja. Kustannukset tarkentuvat suunnitelmien edetessä.

Keskustorni on arkkitehti Aarne Ervin suunnittelema ja se on valmistunut vuonna 1961. Rakennuksen huipulla on ollut ravintola viimeksi 1980-luvun lopulla.