Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Enää ei mennä Helsinkiin – espoolaisten taideyhdistys Espoo Art toi suositun näyttelynsä sinne, missä espoolaiset liikkuvat

Anneli Tuominen-Halomo

Taideyhdistys Espoo Art järjestää ensimmäistä kertaa näyttelyn Kauppakeskus Ainoassa Tapiolassa.

Koordinaattori Henna Hakalan mukaan Ainoalla on hyviä kokemuksia yhteistyöstä Espoon kuvataidekoulun ja Tapiolan kamerakerhon kanssa. Ne ovat järjestäneet useita näyttelyitä Ainoassa.

– Haluamme tuoda taidetta ja kulttuuria sinne, missä ihmiset liikkuvat. Ainoa on iso osa ihmisten arkea, ja haluamme olla mukana tarjoamassa matalan kynnyksen kulttuuria. Jatkossa haluamme tuoda muitakin kulttuuritoimijoita vahvemmin esiin, Hakala sanoo.

Espoo Artin Taiteen väriloistoa -näyttely on näyttävä läpileikkaus yhdistyksen jäsenten monipuolisesta osaamisesta.

– Odotimme noin 40 osallistujaa, mutta mukaan ilmittautuikin 64 taiteilijaa, Espoo Artin puheenjohtaja Maritta Laitinen iloitsee.

– Olemme järjestäneet vuosinäyttelyitä Kaapelitehtaalla. On hienoa, että saimme tilaisuuden järjestää näyttelyn Tapiolassa. Nyt ihmisillä on mahdollisuus tutustua näyttelyyn samalla kun he käyvät kaupassa.

Jokainen taiteilija sai tuoda 1–3 valitsemaansa teosta näyttelyyn.

– Öljy- ja akryylimaalauksista, akvarelleista ja muista teoksista muodostui luontevat kokonaisuudet, Espoo Artin sihteeri Liisa Knuuti toteaa.

Näyttelyripustus on tiukka ranskalainen ripustus, ja jokaisesta taiteilijasta on teosten vieressä lyhyt esittelyteksti.

Espoo Artin kursseilla tutustuneet ja ystävystyneet Raija Dahlberg ja Inga Lawson tutkivat näyttelyn antia kiinnostuneina. Molemmat aloittivat eläkkeelle päästyään akvarellimaalauksen harrastamisen.

– Tämä on vaikuttava näyttely ja esillä on hyvin eri tyyppisiä töitä, Dahlberg summaa.

– Tämä on fantastinen näyttelytila. Toivottavasti yhdistys voi järjestää täällä jatkossakin näyttelyitä, Lawson jatkaa.

Dahlberg kertoo, että korona-aikana akvarellien maalaaminen antoi paljon, koska kursseilla näki ihmisiä edes tietokoneen ruudulla.

Näyttely on kauppakeskus Ainoan vanhimmassa osassa katutasossa, Synlabin ja Cafe Tarinan lähellä.

Näyttely jatkuu 29. elokuuta asti ja siihen voi tutustua Ainoan aukioloaikoina.

Elokuun viimeisellä viikolla Espoo juhlii 50-vuotispäiväänsä kaupunkina. Tämän tapahtumaviikon aikana arttilaisia eri kursseilla opettaneet taiteilijat työskentelevät näyttelytilassa.

Lisäksi juhlaviikon aikana taiteilijat ja yleisö maalaavat yhteismaalauksen, jonka Ainoan kauppakeskus sijoittaa yleisön nähtäville sopivaksi katsomaansa tilaan.

Maanantaina 22. elokuuta kello Li Xinsheng esittelee kiinalaista tussimaalausta ja kalligrafiaa. Samana iltana työväenopiston musiikkiryhmä Biisiklubi esiintyy ja paikalle on tulossa myös runoslausujia.

23.8. paikalla on Oleg Tchoumak, aiheenaan abstrakti akvarelli.

24.8. Alina Sinivaaran aiheena akryylimaalaus, 25.8. Paul Laane piirtää ja 26.8. Maikki Haapala opastaa akvarellin saloihin. Kaikki demonstraatiot alkavat kello 16.

Lauantaina 27.8. Irina Rebnitskaya maalaa akvarellia kello 13 alkaen. Tapahtumat kestävät noin kaksi tuntia.

Espoo-päivänä 27. elokuuta Espoo Artin tilat Auraratalossa ovat avoinna kello 12–18 ja siellä on paljon erilaista ohjelmaa. Träskändan puistossa on myös ohjelmaa.