Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koulun hinta nousi 17 miljoonaa euroa – kunnalta vaaditaan kovia päätöksiä

Rakentamisen kustannusten nousu lyö rajusti vastaan Kirkkonummen kunnan investointeihin. Ensimmäisenä "uhrina" on Gesterbyn uusi koulukeskus.

Kaksikielisen koulukeskuksen suunnitelmat ovat hyvin pitkällä, ja hankkeen toteuttajaksi on valittu YIT.

Koulukeskuksen rakennusurakan ja vuosia jatkuvan kiinteistön ylläpidon kustannusarvioksi on aiemmin päätetty 42,5 miljoonaa euroa.

Kun hankkeesta on neuvoteltu rakennusyhtiöiden kanssa, alkueräinen kustannusarvio ei näytä riittävän lähellekään. Rakennuskustannukset ovat koronan ja Ukrainan sodan myötä nousseet rajusti.

Gesterbyn koulukeskuksen hinnaksi arvioidaan tällä hetkellä noin 59 miljoonaa euroa, joten lisämäärärahaa tarvittaisiin yli 17 miljoonaa euroa.

Lopullista hintaa ei toisin tässä vaiheessa tiedetä, sillä urakkahinta on sidottu indeksiin. Hinta voi nousta tai laskea jatkossa.

Gesterbyn koulukeskuksen kustannukset tulevat nyt heti syksyn alettua kuntapäättäjien puntaroitavaksi. Kunnanhallitus käsittelee määräraha-asiaa maanantaina 15. elokuuta ja valtuusto myöhemmin.

Kirkkonummen kunnalla on edessään vielä erittäin suuria investointeja, jotka ovat kouluja.

Jos hintataso on pysyvästi rakentamisessa nykyisellään, investointiohjelman määrärahat on arvioitava uudestaan tai hankkeita on muutettava.