Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jo kolme kertaa siirretty ooppera vihdoin yleisön kuultavaksi Espoossa – Mozartin viimeinen ooppera Sellosalissa

Viimeinkin, huokaistaan musiikkiopisto Juvenaliassa, kun sen oopperaluokka pääsee lavalle esittämään Mozartin oopperan La Clemenza di Titon.

Oopperan alkuperäinen ensi-ilta piti olla toukokuussa 2021, mutta koronapandemian takia se siirtyi kolmesti.

La Clemenza di Titon (suomeksi Tituksen lempeys) teemat ovat tuttuja sekä antiikin Rooman aikakaudelta että nykypäivän poliittisista lööpeistä. Ooppera on poliittinen trilleri vallasta, valheista ja anteeksiannosta. Teos on kaksinäytöksinen, ja jäi säveltäjän viimeiseksi oopperasävellykseksi.

Musiikkiopisto Juvenalian oopperaluokan ja Kamariorkesteri Juvenalian esittämä La Clemenza di Tito saa ensi-iltansa 18. elokuuta Sellosalissa Leppävaarassa. Toinen näytös on 19. elokuuta.

Oopperan on ohjannut Ville Saukkonen. Kamariorkesteri Juvenaliaa johtaa Janne Hanhijärvi. Oopperaluokan laulajat on valmentanut Musiikkiopisto Juvenalian laulunopettaja ja oopperalaulaja Anitta Ranta.

Iso produktio on hiottu esityskuntoon laajalla yhteistyöllä. Puvustuksesta vastaavat

Omnia ja Stadin ammattiopisto. Lavasteita on ollut rakentamassa Ammattiopisto Samiedu.

Musiikkiopisto Juvenalian musiikkiteatteri on tehty isoja ooppera- ja musikaaliproduktioita jo toistavuosikymmentä. Viimeksi keväällä 2022 esitettiin Legally Blonde.