Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisikin kauhistui "karmeasta" ja "veret seisauttavasta" vauhdista

Rajuja ylinopeuksia ajetaan pääkaupunkiseudulla nyt yleisesti.

Länsi-Uudenmaan poliisin mukaan pk-seudun pääväylillä tehdyissä nopeusvalvonta ratsioissa paljastui kymmeniä kovia ylinopeuksia.

Poliisi kuvailee ratsian tulosta "karmeaksi".

Helsingin, Länsi-Uudenmaan ja Itä-Uudenmaan poliisilaitokset valvoivat pääväyliä tehostetusti keskiviikkona 17. elokuuta.

Valvottavia pääväyliä olivat Länsiväylä, Turunväylä, Hämeenlinnanväylä, Tuusulanväylä, Lahdenväylä ja Porvoonväylä.

Poliisi kertoo tiedotteessa, että ajokieltoja määrättiin yhteensä 34 kappaletta. Törkeitä törkeitä liikenneturvallisuuden vaarantamisia kirjattiin kahdeksan.

Rajuimmat nopeusrajoitusten ylitykset olivat 177km/t kahdeksankympin rajoitusalueella sekä 195 km/t 120 km/t rajoitusalueella.

Rattijuopumuksesta jäi kiinni kaksi henkilöä. Molemmissa tapauksissa päihtymyksen epäillään kokonaan tai osittain aiheutuneen huumausaineista.

Yhteensä sakkoja kirjoitettiin 62 kappaletta.

– Pääkaupunkiseudun sisääntuloväylät ovat olleet koko vuoden yksi Helsingin poliisin liikennevalvonnan painopisteistä. Nyt valvontaa tehtiin yhteistyössä Länsi-Uudenmaan ja Itä-Uudenmaan poliisien kanssa. Valvonnan surullinen tulos osoittaa sen, että valvonnalle on selkeä tarve. Tulokset ovat veret seisauttavia ja valvontaa tullaan jatkamaan, toteaa Helsingin poliisin ylikomisario Dennis Pasterstein tiedotteessa.