Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Havainnekuva näyttää: Espoon huippupaikalle tulossa 20–24 kerroksisia asuin- ja toimistotaloja – rakentaminen alkaa 2024, lupaa Skanska

Rakennusyhtiö Skanska aikoo saneerata ja rakentaa Espoon Keilarantaan useita toimisto- ja asuinkerrostaloja.

Skanska kertoi maanantaina, että suunnitteilla on 5-kerroksisen toimistorakennuksen saneeraus sekä 20-kerroksinen uusi toimistorakennus osoitteeseen Keilaranta 3.

Osoitteeseen Keilaranta 5 on suunnitteilla kaksi asuinrakennusta, joista korkeampi on 24-kerroksinen.

Lisäksi Keilaranta 5:ssä ja 7:ssä on suunnitteilla kahden toimistorakennuksen saneeraus sekä 15-kerroksinen uudisrakennus.

– Keilarannan loistava sijainti meren, metroaseman ja tulevan raidejokerin läheisyydessä lisää kohteen houkuttelevuutta, sanoo Skanska CDF:n toimitusjohtaja Antti Säynätkari tiedotteessa.

Suunnitteilla olevat asunnot täydentävät Skanskan tarjontaa pääkaupunkiseudulla.

– Korkea rakentaminen mahdollistaa merellisten näkymien avautumisen myös yhä useammasta asunnosta, sanoo Skanska Kotien aluejohtaja Juhani Aspara tiedotteessa.

Skanska tekee hankkeissa yhteistyötä sijoitusrahasto eQ Liikekiinteistöjen kanssa.

– EQ on omistanut Keilaranta 5 ja 7 tontit vuodesta 2019. EQ:n tonteilla sijaitsee kaksi täyteen vuokrattua toimistorakennusta. Nyt suunnitellussa kehityshankkeessa niiden yhteyteen on tarkoitus rakentaa kaksi asuintornia ja uutta modernia toimistotilaa, sanoo eQ Liikekiinteistöjen sijoitusjohtaja Marjaana Berger tiedotteessa.

Lue myös: Ilmakuva näyttää, miten hurjasti Suomen talouden kärkialue muuttuu Espoossa – "On iso juttu, on se, että hankkeita on näin valtavasti"

Skanskan mukaan alueen rakentamisen arvioidaan alkavan vuoden 2024 aikana.

Kaavoitusta edeltävä osallistumis- ja arviointisuunnitelma on nyt nähtävillä.