Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoon Ida Haapala voitti MM-kultaa – Espoon Suunnan nuoret saalistivat himoitun voiton Nuorten Jukolassa

Espoon Suuntaa edustava Ida Haapala voitti suunnistuksen opiskelijoiden maailmanmestaruuden viikonloppuna Sveitsissä.

Haapala suunnisti mestariksi kolmen sekunnin erolla Sveitsin Katrin Müelleriin. Elisa Mattila täydensi suomalaismenestystä pronssilla.

Haapalan mestaruus tuli keskimatkan kisassa.

– Tykkäsin paljon radasta, se oli tiukkaa keskimatkan suunnistusta alusta loppuun, ja jyrkkäpiirteinen maasto haastoi myös fyysisesti. Varsinkin tiukat rastit jyrkkään alamäkeen vaativat tasapainottelua vauhdin kanssa. Tein pari virhettä, jotka sain kuitenkin nopeasti korjattua. Muuten suoritus oli aika hyvä, ja fyysisesti tuntui paremmalta kuin pitkällä matkalla. En odottanut, että suoritus olisi riittänyt ihan voittoon asti, mutta mukavaa kun riitti, Haapala iloitsi Suomen Suunnistusliiton verkkosivuilla.

Espoon Suunnan viikonloppu sujui muutenkin todella komeasti, sillä seura voitti nuorten suunnistajien suurviestin Nuorten Jukolan Kotkassa.

Espoolaiset pysyttelivät kärjen tuntumassa koko kisan ajan. Nuorten maajoukkuesuunnistaja Silva Kemppi nosti espoolaiset yli kahden ja puolen minuutin johtoasemaan toiseksi viimeisellä osuudella. Ankkuri Juho Noponen toi joukkueen selvään voittoon.

– Kyllä se jännitti, kun Silva tuli oman osuutensa kovaa ja petasi hyvät paikat, mutta jännitys unohtuu, kun kartan saa käteen. Tiesin eron olevan sellaisen, että jos teen puhtaan suorituksen, niin kenenkään ei pitäisi tulla ohi, Noponen kertoi Suunnistusliiton verkkosivuilla.

Voittajajoukkueen viidestä ensimmäisestä osuudesta vastasivat Martta Kankaanpää, Anton Kemppi, Eemil Veikkola, Anni Jantunen ja Kasper Hilo.

Espoolaiset ovat sijoittuneet Nuorten Jukolan kärkipaikoille viiden vuoden ajan, mutta ennen viikonlopun kisaa ykkössija oli jäänyt puuttumaan.