Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poikkeuksellinen tuomio – ulkomaalainen jalkapalloilija tuomittiin 9 vuotta sitten tapahtuneesta 17-vuotiaan naisen törkeästä raiskauksesta

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi tiistaina 36-vuotiaan miehen neljän vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen törkeästä raiskauksesta.

Tuomio on tavallisuudesta poikkeava, sillä se langetettiin yhdeksän vuotta sitten tapahtuneesta teosta.

Vankeusrangaistuksen lisäksi mies tuomittiin maksamaan uhrina olleelle naiselle 11 500 euroa korvauksina.

Rikos tapahtui Hangossa heinäkuussa 2013 yksityisasunnossa, oikeus kertoo tiedotteessa.

Tuomittu on nimen perusteella ulkomaalaistaustainen jalkapalloilija.

Oikeuden mukaan asunnossa asuneet 19-, 27- ja 29-vuotiaat miehet edustivat paikallista jalkapalloseuraa. Miehistä nuorin on sittemmin kuollut.

Asianomistaja oli tapahtuma-aikaan 17-vuotias. Hän tapasi osan miehistä 16-vuotiaan ystävättärensä kanssa Hangossa kadulla ja vieraili miesten asunnolla.

Seuraavana päivänä nuoret naiset olivat palanneet asunnolle ja viettäneet siellä aikaa. Vierailujen yhteydessä asianomistaja oli oikeuden mukaan ollut suostumuksellisesti sukupuoliyhteydessä yhden asunnossa asuneen miehen kanssa.

Tämän jälkeen tuomittu mies ja tämän yksi asuinkumppani pakottivat naisen kolmesti sukupuoliyhteyteen niin, että miehet vuoroin pitivät naista selällään sängyllä toisen yhtyessä peniksellään tämän emättimeen.

Asianomistaja teki rikosilmoituksen vasta yli neljän vuoden kuluttua syksyllä 2017. Oikeuden mukaan syynä tähän oli ystävättären pyyntö vaieta tapahtumista. Kaksikko oli ollut alueella vastoin ystävättären isovanhempien kieltoa.

Oikeuden mukaan nainen oli heti miesten asunnolta majapaikkaan kävellessään kertonut ystävättärelleen tulleensa raiskatuksi. Nainen oli myös käynyt muutaman päivän kuluttua lääkärissä ja kertonut toiselle ystävälleen tapahtuneesta sekä kuukausien kuluttua myös äidilleen.

Käräjäoikeus katsoo, ettei tuomituksi tulleen miehen syyllisyydestä jäänyt varteenotettavaa epäilyä.

Vaikka asunnolla olleet henkilöt olivat kertoneet tapahtumista eri tavoin, asianomistajan kertomusta seksuaaliteoista ja niiden tahdonvastaisuudesta oli oikeuden mukaan pidettävä luotettavana. Sen sijaan tuomitun kertomusta ei oikeuden mukaan voitu pitää luotettavana.

Raiskaus katsottiin törkeäksi, koska tekijöitä oli useampi ja teolla oli aiheutettu asianomistajalle erityisen tuntuvaa ruumiillista kärsimystä. Lisäksi kokonaisharkintaa vaikutti muun muassa asianomistajan nuori ikä sekä se, että yhdynnät tehtiin useasti.