Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pohjoismaiden suurin sisäliikuntakeskus tarjoaa pian lastenteatteria – "Lähdimme ennakkoluulottomasti kokeilemaan"

Espoo on edelläkävijä liikunnan ja kulttuurin yhteistyössä.

Liikuntakeskus Esport ja Teatteri Hevosenkenkä aloittavat konkreettisen yhteistyön, kun virtuaalisten liikuntapalvelujen Esport Wellnet -kanavalle tulee Teatteri Hevosenkengän ohjelmistoa.

– Lähdemme ennakkoluulottomasti kokeilemaan yhteistyötä. Tällaista liikunnan ja kulttuurin yhteistyötä ei käsittääksemme ole tehty missään muualla, toimitusjohtaja Färid Ainetdin ja teatterinjohtaja Kirsi Siren iloitsevat.

Yli kahden vuoden koronapandemia rajoituksineen ja sen aiheuttama tarve vältellä muita ihmisiä saivat molemmat toimijat kehittämään virtuaalisia ratkaisuja.

– Yhteydenpito sai alkunsa siitä, että Esportin edustajat näkivät meidän esitteen, jossa kerroimme virtuaalisesta tarjonnastamme, teatterinjohtaja Siren kertoo.

– Lapset ovat meille tärkeä kohderyhmä ja siitä syntyi idea teatteripalveluiden levittämisestä meidän kanavalla, Ainetdin toteaa.

Yllättävän yhteistyön tavoitteena on edistää lasten ja nuorten henkistä ja fyysistä hyvinvointia.

Internetissä toimivalla Esport Wellnet -kanavalla on sadoittain ammattilaisten suunnittelemia kotijumppia, lihaskuntotreenejä, selkäjumppia, joogaa, pilatesta ja hyvinvointiluentoja kaikenlaisille liikkujille.

– Tallenteet tehtiin omille jäsenille korona-ajan iloksi, mutta hyvin pian huomasimme, että tallenteista kannattaa tehdä pysyvä tuote. Niitä tulee koko ajan lisää, markkinointijohtaja Kai Vilponen sanoo.

Teatteri Hevosenkenkä on korona-aikana tallentanut satuja, kuunnelmia ja teatteriesityksiä. Ensin Wellnet-kanavalle tulee katsottavaksi teatterin klassikoita eli Kummituskekkerit -näytelmä, kaikkein pienimpien suosikki Kani Untuvakerä kuunnelmamuodossa ja Hevosenkengän sadunkertoja, näyttelijä Eero Ahren lukemia satuja.

Koko Teatteri Hevosenkengän Wellnet -tarjonnan saa nautittavaksi yhdellä pakettiostolla. Näytelmän katseluoikeus tai satupaketti ovat myös erikseen tilattavissa.

Uusi Wellnet-palvelu on otettu käyttöön tällä viikolla.

– Kulttuuri ja liikunta yhdessä tuovat lisäarvoa kummallekin, Ainetdin ja Siren näkevät.

– Esitysten katsominen on mukavaa yhdessä tekemistä perheelle. Aikuinenkin katsoo mielellään lapsille tarkoitettuja esityksiä, Ainetdin lisää.

– Näytelmät ja sadut antavat mahdollisuuden rauhoittua. Kaikkien esitysten ei tarvitse toimia erikoistehosteiden varassa, Vilponen huomauttaa.

Nyt alkavan yhteistyön on tarkoitus yhteisten kokemusten myötä laajentua.

– Ehkä teemme joskus juuri tälle kanavalle räätälöidyn esityksen, jossa on liikunnan ilosanomaa, Kirsi Siren sanoo.

Sekin on mahdollista, että Teatteri Hevosenkengän esitys tuodaan joskus fyysisesti Esport Arenan tiloihin.

– Olemme vuosia satsanneet ihmisten terveyteen liikunnan kautta. Wellnetin kautta olemme lähteneet tekemään asioita, jotka tukevat myös mielenterveyttä, Ainetdin sanoo.

Esport on vuonna 1982 perustettu pohjoismaiden suurin sisäliikuntakeskus.