Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ilmainen lounas ja lastenhoito tarjolla – suurharjoituksiin tarvitaan evakuoitavia Kirkkonummella

Kirkkonummella harjoitellaan syksyllä varautumista erilaisiin häiriötilanteisiin, kuten säteilyvaaroihin tai suuriin onnettomuuksiin.

Kirkkonummen kunta järjestää valmiusharjoituksen lauantaina 3.9. osana laajempaa harjoitusta Uudellamaalla.

Valmiusharjoituksessa harjoitellaan monen toimijan yhteistyötä häiriötilanteessa.

Harjoitus on muutoin yleisöltä suljettu, mutta siihen kaivataan kuntalaisia mukaan vapaaehtoisiksi evakuoitaviksi Kirkkonummen keskustassa.

Harjoitus jatkuu muutaman tunnin ja osallistujille tarjotaan paikan päällä lounas.

Lastenhoitokin on järjestetty. Lapsille on suunnattu oma turvallinen lapsiystävällinen tila, jossa Pelastakaa Lapset ry järjestää toimintaa.

Valmiusharjoituksessa kuvataan onnettomuus- ja evakuointitilanne, johon osallistuvat muun muassa Säteilyturvakeskus, Pelastakaa Lapset ry ja SPR:n paikallisosasto.

Harjoituksessa perustetaan Kirkkonummen kunnantalolle ja Veikkolaan alueellinen valmiuskeskus (AVAK) kunnanjohtajan päätöksellä.

Keskus on yhteistyöelin vapaaehtoisten ja viranomaisten välillä.

Kuntalaisten elämään liittyviä häiriötilanteita voivat olla esimerkiksi laajat sähkökatkot, vedenjakelun häiriöt, suuremmat onnettomuudet, kemikaalivuodot ja suuret metsäpalot.

− Yhteinen nimittäjä näissä on merkittävä vaikutus kansalaisten elämään ja turvallisuuteen sekä monen eri osaajan ja toimijan yhteistyö, kertoo Uudenmaan kotiseutuharjoituksen johtaja Antti Rautiainen Maanpuolustuskoulutusyhdistyksestä.