Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoolaisilta Ukrainaan 50 000 euroa – apu suunnataan lasten opiskeluun

Espoon kaupunki kertoo lahjoittavansa Ukrainaan 50 000 euroa. Lahjoitus tehdään kaupungin täyttäessä 50 vuotta.

– Tässä maailmantilanteessa on selvää, että haluamme kohdistaa lahjoituksen nimenomaan ukrainalaisten lasten ja nuorten auttamiseksi, kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä sanoo tiedotteessa

– Vaikka me juhlimme tänä vuonna, on meillä kuitenkin jatkuvasti mielessä myös se, että toisaalla tilanne on katastrofaalinen, lisää valtuuston puheenjohtaja Jarno Limnéll tiedotteessa.

Lahjoitus suunnataan koulutus- ja varhaiskasvatusyhteistyöhön.

Kumppanikaupungiksi on valikoitumassa Kryvyi Rihin kaupunki.

– Olemme keskustelleet yhteistyön käynnistämisestä Ukrainan suurlähettiläs Olga Dibrovan kanssa. Hän on kertonut Kryvyi Rihin kaupungin soveltuvan erinomaisesti Espoon kumppaniksi. Kaupunki on noin 600 000 asukkaan kaupunki, Mäkelä kuvaa.

Tavoitteena on suunnata tuki koululaisten etäopiskelumahdollisuuksien parantamiseen. Alustavasti yhteistyöstä ovat kiinnostuneet esimerkiksi Aalto-yliopisto, Otava sekä Microsoft.

– Espoo on Suomen johtava kasvatuksen ja koulutuksen kaupunki, joten meillä on paljon annettavaa tähän yhteistyöhön, toteaa Espoon kasvun ja oppimisen toimialajohtaja Harri Rinta-aho tiedotteessa.

Sodan myötä ukrainalaisia on saapunut paljon myös Espooseen.

Leppävaarassa toimii Espoon kaupungin Help Center, josta saa neuvontaa ja ohjausta viranomaisasioissa. Help Centeriä pyörittävät Espoon kaupunki, Mannerheimin Lastensuojeluliitto Uudenmaan piiri, Luona Oy ja Suomen Punainen Risti.

Espoossa toimii myös muita avustuspisteitä eri puolella kaupunkia. Näistä pisteistä ukrainalaiset voivat hakea ruoka-apua ja sosiaalista tukea.