Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

16 ukrainalaista lasta ilman päiväkotipaikkaa Espoossa – nyt linjaus muuttuu

Toistakymmentä ukrainasta tullutta lasta ei ollut elokuun alkuun mennessä saanut vanhempien heille hakemaa päivähoitopaikkaa Espoossa.

Espoon kasvun ja oppimisen lautakunta tiedotti keskiviikkona, että hoitopaikan oli saanut 40 ukrainalaista lasta. Heille paikat myönnettiin harkinnanvaraisesti aiemman valtakunnallisen ohjeistuksen mukaisesti. Perusteina oli esimerkiksi huoltajan työllistyminen tai opiskelupaikka sekä kehitykselliset tai lastensuojelulliset syyt.

Päiväkotihakemuksia ukrainalaisilta oli tullut elokuun alkuun mennessä 56.

Espoon kaupungin tiedotus kertoi perjantaina, että lapset eivät ole saaneet päiväkotipaikkoja, koska heidän hakemuksiaan ei ole ehditty käsitellä.

Lautakunta kertoo tiedotteessa, että jatkossa Ukrainasta tulleet lapset sijoitetaan varhaiskasvatukseen hakemusten perusteella ilman tarveharkintaa. Uusi linjaus on tehty elokuun alussa.

Tarveharkinnasta voidaan lautakunnan mukaan luopua, jos lasten määrä päiväkodeissa ei oleellisesti kasva.

Maan hallitus on päätti keväällä, että valtio korvaa kunnille Ukrainasta paenneille järjestetyn varhaiskasvatuksen menot vuonna 2022 valtionavustuksella ja vuonna 2023 tilapäislailla.

Turvapaikanhakijoiden osalta noudatetaan edelleen tarveharkintaa aikaisemman käytännön mukaisesti.

Ukrainalaisten päivähoidosta tehtiin Espoossa valtuustoaloite, jonka allekirjoitti 19 valtuutettua.

Edit 26.8. klo 9.06: Otsikkoa muutetettu. Otsikosta otettu pois sanat "ehti jäädä". Lisätty Espoon kaupungin välittämä tieto siitä. että hakemuksia ei ole ehditty käsitellä.