Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusi 6 000 katsojan futisstadion voi tulla rakenteille Espooseen jopa ensi vuonna – "Ei Espoo tarvitse uutta Olympiastadionia"

Tapiolan Urheilupuistoon on tulossa 6 000 katsojan futisstadion sekä 2 000 katsojan monitoimihalli.

Pitkään jahkailtu Tapiolan urheilupuiston uudistaminen sekä uuden jalkapallonstadionin rakentaminen voisi nopeimmillaan alkaa jo ensi vuonna.

Urheilupuiston kehittäminen on puhuttanut kaupunkilaisia ja päättäjiä jo toistakymmentä vuotta. Uutta vauhtia hankkeeseen saatiin, kun kaavoitustyö käynnistyi joulukuussa 2019. Valtuusto hyväksyi kaavan maaliskuussa 2021.

Kaavasta valitettiin Helsingin hallinto-oikeuteen, ja nyt eri toimijat odottavat kuumeisesti päätöstä, jotta alueen rakentaminen voitaisiin aloittaa. Ratkaisu voi tulla tänä syksynä.

FC Hongan manageri Hexi Arteva uskoo, että stadionhanke alkaa vihdoin viimein.

– Asia on edennyt, mutta niin sen on pitänytkin edetä, Arteva tiivistää.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Henrik Vuornos (kok.) luottaa hallinto-oikeuden päätöksen olevan myönteinen.

– Kaava hyväksyttiin noin puolitoista vuotta sitten. Toivon, että saadaan ripeästi myöntävä päätös, jotta voidaan aloittaa alueen rakentaminen.

Ei Espoo tarvitse uutta Olympiastadionia.

Henrik Vuornos (kok.)

Stadionin lisäksi alueelle on suunniteltu urheilun, liikunnan ja asumisen sekä vapaa-ajan tilojen keskittymä.

Vaikka asuntojakin on tulossa, Vuornoksen mukaan Urheilupuistoa halutaan kehittää liikunnan ja urheilun ehdoilla.

Vuornos myöntää, että alussa stadionia maalailtiin kuitenkin liian isolla pensselillä.

– Toistakymmentä vuotta sitten stadionsuunnitelma oli ylimitoitettu tarpeeseen nähden. Eihän Espoon kokoinen kaupunki tarvitse uutta Olympiastadionia. Nyt niin stadion kuin muutkin liikuntapaikat ja muutokset on suunniteltu kysyntään nähden oikein, Vuornos sanoo.

Suunnitelman mukaan uuden stadionin katsojakapasiteetti olisi 6 000 katsojapaikkaa. Lisäksi ajatuksena on tehdä stadioniin integroituva monitoimihalli, joka on noin 2 000 katsojan sisäpeliareena.

Vuornoksen mukaan alue kehittyy monipuolisesti, eikä pelkästään jalkapallon ehdoilla.

– Urheilupuistoon on tehty myös varaus uudelle mailapelialueelle. Kaupunkilaiset ovat toivoneet sitä jo pitkään. Urheilupuisto on hyvin suosittu paikka ja siitä halutaan rakentaa monipuolinen ja useita sidosryhmiä palveleva liikunta-alue.

Kaupunki vakuuttaa kotisivuillaan, että urheilupuiston ideointiin ovat osallistuneet asukkaat ja muut urheilupuiston käyttäjät.

FC Hongan Arteva on innostunut stadionhankkeen toteutumisesta. Hänen uskaliaan arvionsa mukaan uudella stadionilla pelataan 2025.

– Ajatuksena on, että kausi startataan kolmen vuoden päästä uusissa olosuhteissa, Arteva sanoo.

Hexi Arteva haluaa muistuttaa, että urheilupuiston investointi on kirjattu kaupungin budjettiin nykyiselle valtuustokaudelle 2021–2025.

– Stadion on kirjattu valtuustokauden tavoitteiden kohtaan yksi: ”Espoo on oppimisen ja sivistyksen kärkikaupunki”. Tämän lisäksi jalkapallostadion on yksi Espoon huippu-urheilustrategian kärkihankkeista, Arteva korostaa.

Muut strategian hankkeet ovat Ilmatar-jäähalli, joka on toteutunut, Kameleonten Leppävaarassa, joka on toteutumassa, sekä Tapiolan Urheilupuiston jalkapallostadionin yhteyteen tuleva monitoimihalli.

Tapiolan korttelisuunnitelmassa vuodelta 2021 on mainittu myös, että alueen urheilupalvelujen kokonaisuutta täydentävät Metro Areena, Tapiolan liikuntahalli ”Monari” ja Honkahalli.

Lisäksi lähelle, mutta kaava-alueen ulkopuolelle, sijoittuvat Esport Arena sekä Esport Centerin hallikokonaisuus.