Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Asukkaat suuttuivat: Vuosi sitten valettu betoni jyrsitään raidejokerin pysäkeiltä Helsingissä – "Tämä on jo liikaa"

Raidejokerin työmaan vieressä asuvat kärsivät melusta ja pölystä.

Raidejokerin tulevan pysäkin kohdalla Pakilantiellä Maunulassa asuva 70-vuotias nainen on jo kaksi vuotta seurannut työmaan valmistumista, mutta varsinkin sen viimeisin käänne on saanut veret kiehumaan.

Viime viikolla työmaalla alkoi rakentamisen sijaan yllättäen purkutyö. Koko pysäkin matkalla puretaan vasta viime vuonna valettu betoni kokonaan pois.

– Tämä on jo liikaa, ehkä pahin. Olemme kaksi vuotta katsoneet tätä touhua. Pysäkki oli tuossa jo valmiina ja nyt se puretaan.

Pahinta naisen ja monien naapureiden mielestä on työmaan pitkittyminen sekä ääni ja pöly.

– Minulle edes ääni ei ole niin paha, mutta pöly. Työmaalta humahtaa paksu pöly, joka nousee suoraan ikkunoihimme ja sisälle asuntoihin. Olen käynyt työmaalla ja pyytänyt heitä kastelemaan betonia.

Nainen asuu Maunulan S-marketia vastapäätä. Talot sijaitsevat työmaan vieressä.

– Olen jutellut myös muutaman naapurin kanssa. He ovat kertoneet olleensa välillä jopa evakossa. Äänet häiritsevät heitä niin paljon. Onhan tämä aikamoinen moka, nainen ihmettelee.

Raidejokerin tuotantopäällikkö Tapio Väisänen YIT:ltä myöntää, että kyse on työmaalla tapahtuneesta virheestä.

– Betonirakenne ei täyttänyt raidejokerin laadullisia kriteerejä.

Kakkoslaatu johtuu siitä, ettei vuosi sitten kesällä raiteiden välille valettua betonia kasteltu riittävästi. Tämän seurauksena betonin pintakerros on alkanut paikka paikoin halkeilla.

– Hyvää tässä on se, että laadunvarmistustoimemme ovat pitäneet, eikä vikaa huomattu vasta liikenteen aikana. Haitta on nyt huomattavasti pienempi.

Vastavalettu betoni olisi vuosi sitten pitänyt peittää muovilla, mutta näin ei oltu tehty.

– Tämä johtuu puutteellisesta tiedottamisesta ja huonosta ohjeiden antamisesta. Virheet täytyy myöntää ja korjata. Ei siinä auta itku markkinoilla, Väisänen sanoo.

Asukkaille jaetun tiedotteen mukaan työn olisi pitänyt valmistua viime viikolla, mutta vielä alkuviikosta se oli pahasti kesken.

– Työmaa on viivästynyt. Korjaukset valmistuvat tällä viikolla, mikäli uusia haasteita ei tule eteen, Väisänen jatkaa.

Korjauksiin ryhdyttiin myös, koska betonin harjakuviointi jäi vääränlaiseksi ja valu raiteilla oli muutaman sentin liian korkea.