Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoolainen Mikko Bonsdorff Pentalan lenkin voittoon äärimmäisen tiukassa kisassa – katso video viikonlopun tunnelmista

Espoo-päivänä kilpaillun legendaarisen Pentalan lenkin avoimen luokan mestariksi purjelautaili espoolainen Espoonlahden Surffitallia edustava Mikko Bonsdorff

Toiseksi äärimmäisen tiukassa kisassa tuli Bonsdorffin seurakaveri Juha Blinnikka ja kolmanneksi Hyvinkään Surffaajia edustava Heikki Reijonen.

Kisa oli tiukkaakin tiukempi, sillä Bonsdorf löi seurakaverinsa vain kahden sekunnin marginaalilla.

Pentalan lenkki on yksi Suomen pisimpään järjestettyjä purjelautailukilpailuita. Se on myös yksi erittäin harvinaisista purjehduskilpailuista, joissa lähtö tapahtuu sisävesiolosuhteissa, reitin edetessä käydään avoimella ulkomerellä ja lopuksi palataan kapeiden salmien kautta sisälahdelle ja maaliin.

Viikonlopun kisa käytiin aurinkoisessa säässä ja se kokosi Espoonlahdelle 42 purje- ja suplautailijaa.

Katso alta kooste päivän tapahtumista Espoolahden Surffitallin tuottamalta videolta.

Windsurfer-luokassa voiton vei Naantalin Pursiseuraa edustava Jari Koivunen. Toiseksi tuli espoolainen Anders Smeds, joka palkittiin lisäksi kilpailun parhaana ikinuorena kilpailijana SuperSeniori -palkinnolla.

Tänään Mikko kyllä voittonsa ansaitsi.

Juha Blinnikka

SUP-luokan voittoon meloi uusikaupunkilainen Tomas Lelovits ja toiseksi tuli espoolainen Thomas Fagerström.

Naisten sarjoissa avoimessa luokassa voittajaksi selvisi espoolainen Barbora Kubin, Windsurfer-luokassa Maarit Vainio ja SUP-luokassa Nina Into.

Kilpailun voittaja Mikko Bonsdorff kuvaili Pentalan lenkkiä erityiseksi, sillä reitin vaihtelevuuden lisäksi matkalla pääsee kokemaan kaikki erilaiset sää- ja tuuliolosuhteet sisälahdilta avomerelle.

Hienon mutta haastavan, lisävivahteen kilpailuun tuo se, että varuste- ja välinevalinnat on tehtävä rannalla etukäteen, vaikka täysin selvää käsitystä eteen tulevista olosuhteista ei ole.

Juha Blinnikka sanoi jakavansa Bonsdorffin ajatukset ja samalla hieman harmitteli omia välinevalintojaan.

– Tänään Mikko kyllä voittonsa ansaitsi, sanoi kisapäivänä syntymäpäiviään juhlinut Blinnikka.

SUP-luokan voittaja Tomas Lelovits kehui kilpailun ystävällistä ilmapiiriä ja erityisesti kilpailun matalaa kynnystä ensikertalaisille.

Lelovitsin mukaan kilpailu yhdessä purjelautailijoiden kanssa toi oman mielenkiintoisen vivahteensa, etenkin kun matkan varrella pystyi sekä jahtaamaan surffaajia että juttelemaan heidän kanssaan.

Lelovits tuli Espooseen ensimmäistä kertaa kilpailemaan ja viettämään kesän viimeisiä päiviä yhdessä kavereidensa kanssa.

Tämänvuotisen Pentalan lenkin kilpailijoiden vesiturvallisuus varmistettiin yhdessä Espoon Meripelastajien kanssa. PV Emmi saattoi kilpailijat matkaan ja siirtyi auttamaan merihädässä ollutta venettä.

Espoonlahden Surffitallin kommodori Pasi Rahikka kertoi Espoon Meripelastajien ja Surffitallin yhteistyön olevan erinomainen esimerkki yhdistysrajat ylittävästä yhteistyöstä.

Kesän aikana Surffitalli on järjestänyt meripelastajille tutustumisen purjelautailuun, jotta miehistöllä on kokemusta ja ymmärrystä tämänkin purjehdusharrastuksen ominaisuuksista.

Vastavuoroisesti Espoon Meripelastajien kanssa on järjestetty vesillä liikkumiseen ja vesiturvallisuuteen liittyvä webinaari.