Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pommisuojassa laulullaan maailmaa koskettanut Amelia, 7, tulee Espooseen ja Helsinkiin – esiintyy rauhanmarssilla

Espoolaisten Susanna Makaroffin ja Reetta Rajalan organisoima rauhanmarssi Ukrainan hyväksi kerää jo toista kertaa ihmisiä Helsingin keskustaan.

Somessa #wemustNOTforget-tunnuksella kulkeva tapahtuma alkaa lauantaina 3.9. kello 14 eduskuntatalon portailta, joilla puhuvat ulkoministeri Pekka Haavisto ja suurlähettiläs Olga Dibrova. Marssi etenee Senaatintorille, jossa on useita taitelijaesityksiä sekä puheita.

Pääartistina on 7-vuotias Amelia Anisovych, joka lauloi keväällä itsensä maailman tietoisuuteen pommisuojassa Kiovassa.

Anisovych vierailee myös Espoossa.

Makaroff ja Rajala järjestivät keväällä #mothersforpeace-tapahtuman, johon osallistui noin 4 000 ihmistä.

Kaksikon mukaan Ukraina tarvitsee näkyvyyttä ja apua nyt enemmän kuin koskaan säilyttääkseen itsenäisyytensä.

– On huolestuttavaa, että monet ovat alkaneet turtua ja kyllästyä sotauutisiin. Myös yritysten ja yksityishenkilöiden avustusmäärät ovat pienentyneet. Me emme saa unohtaa Ukrainan sotaa, vaieta ja jättää ukrainalaisia selviytymään yksin.

Tapahtumassa puhuvat ja esiintyvät muun muassa näyttelijä Ulla Tapaninen, kansainvälisen politiikan asiantuntija Mika Aaltola sekä Ukrainasta lapsineen paenneita äitejä edustava sairaanhoitaja Julia Pivovar Harkovasta.

Amelia Anisovychin lisäksi Senaatintorilla esiintyvät Helsingin tuomiokirkon poikakuoro Cantores Minores, oopperalaulaja Waltteri Torikka sekä suomalaiset artistit Andrei, Dreas ja la haka.