Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jopa 140 000 espoolaista juhli kotikaupunkiaan helteisessä säässä – katso kuvat

50-vuotiasta Espoon kaupunkia juhlittiin kuuden päivän aikana yli 300 tapahtumalla.

Espoo juhlii! -viikko tavoitti projektipäällikkö Lea Rintalan mukaan noin 140 000 ihmistä, kun pienimpien tapahtumien väkimäärää ei ole vielä laskettu mukaan.

Lukuun on laskettu mukaan juhlaviikkoa ennakoinut Tapiola Festivaali, joka houkutteli Tapiolan urheilupuistoon kahden päivän aikana runsaan 20 000 hengen kävijämäärän.

– Suurin yksittäinen tapahtuma oli kouluissa järjestetty juhlalounas, johon osallistui saman päivän aikana tuhansia lapsia ja nuoria, Rintala sanoo.

Aurinkoinen ja lämmin sää suosi Espoon juhlaviikkoa. Sellon kesäterassi ohjelmatarjontoineen sai noin 4 500 ihmistä liikkeelle. Itse Espoo-päivänä museoihin oli vapaa pääsy, ja kävijöitä kertyi noin 5 000.

Eri puolilla Espoota järjestetyt Juhlakarnevaalit tavoittivat noin 5 000 kaupunkilaista, Keran katufestarit ja Karhusaaren monipuolinen tarjonta toivat puolestaan paikalle noin tuhat kiinnostunutta.

– Veikkausliigan Honka–HIFK ottelussa Tapiolan urheilupuistossa oli 3 075 katsojaa, Lea Rintala iloitsee.

Eniten tapahtumia oli tarjolla Espoo-päivänä lauantaina. Päivän juhlallisuudet alkoivat, kun kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä istutti Näyttelykeskus Weegeen pihapiiriin männyn kiitokseksi kaupunkineuvos Pekka Löyttyniemelle. Hiljattain 90 vuotta täyttänyt Löyttyniemi toimi Espoon kaupunginjohtajana vuosina 1985–1995.

Espoolaiset lähtivät hyvin liikkeelle juhlimaan kotikaupunkiaan, mutta Espoo-päivänä ei Lea Rintalan mukaan päästy aivan koronaa edeltäneeseen kävijämäärään.Tapiolassa Espoo-päivän tapahtumiin pääsi osallistumaan sekä ulkona että sisällä. Kulttuurikeskuksen luona Espoon Unicefin edustajat Marja-Terttu Kovanen ja Minna Fagerholm myivät yhdistykselle lahjoitettuja tuotteita Ukrainan lasten hyväksi.

Naisten suuri ilonaihe oli se, että Unicefin lipaskeräykseen osallistumiseksi ei enää tarvitse olla käteistä rahaa mukana, vaan lahjoituksen voi nyt tehdä pankkikortilla elektroniseen lippaaseen.

Kulttuurikeskuksen ja Keskustornin seinustoilla kirpputoripöydät notkuivat vaatteista ja käyttöesineistä. Yksi kirppismyyjä kertoi myyneensä monta paria villasukkia, vaikka päivä oli helteinen.

Yleisöä kiinnosti erityisesti Espoon Kaupunginteatterin katusirkusesitys Pelat, joka nauratti kaikenikäisiä katsojia. Esityksestä vastasi taitelija Joan Catala.

Espoo juhlii! -viikon ohjelma koostui sekä perinteisestä että uudenlaisesta ohjelmasta, jonka toteutuksesta vastasivat Espoon oman tapahtumatuotannon lisäksi paikalliset asukkaat, yhdistykset ja yhteisöt. Ohjelma levittäytyi kaupungin joka kolkkaan merenrannoilta Nuuksioon.