Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hoitajapula näkyy nyt työnhakupalvelussa – työpaikkailmoitusten määrä hurjassa kasvussa ja kasvaa edelleen

Hoitajapula näkyy nyt jopa hälyttävästi työnhakupalvelussa. Vuonna 2021 hoitajia etsittiin Duunitorilta 35 996 työpaikkailmoituksella, mikä on yli 75 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna.

– Luvut eivät valehtele. Terveydenhoitoalalla on kova tarve löytää päteviä hoitajia eri tehtäviin. Voidaan myös pohtia, onko vuoden 2020 loppupuolella voimaan astunut hoitajamitoitus kiihdyttänyt tätä trendiä”, toteaa Duunitorin sisältö- ja viestintäpäällikkö Niko Pikkuaho tiedotteessa.

Hoitajien henkilöstömitoitus astui voimaan iäkkäiden henkilöiden tehostetussa palveluasumisessa ja pitkäaikaisessa laitoshoidossa vuonna 2020. Saman vuoden lokakuusta lähtien mitoitus on ollut vähintään 0,5 työntekijää asiakasta kohti.

Työpaikkailmoitusten määrä on jatkanut kasvuaan myös tämän vuoden aikana. Tämän vuoden elokuuhun mennessä hoitajamitoitukseen liittyviä työpaikkailmoituksia on julkaistu 30 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Tällä hetkellä avoimia hoitajien työpaikkailmoituksia on 3811.

Koko totuutta työpaikkailmoitusten määrä ei kerro, sillä moni työnantaja hakee yksittäisellä ilmoituksella kymmeniä tai jopa satoja työntekijöitä. Tilanne voi siis olla jopa hälyttävämpi kuin mitä työpaikkailmoitusten määrä osoittaa.

– Duunitorin tiedoista havaittava kehitys työpaikkailmoituksissa tukee osaltaan käsitystä, jos nyt ei kriisistä, niin ainakin vakavasta hoitajapulasta, mainitsee Pikkuaho.