Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jopa 1 100 sotilasta ja panssariajoneuvoja tulee asutuksen keskelle Espoossa – suurin reserviläisten harjoitus useisiin vuosiin

Länsi-Uudellamaalla liikkuu tavallista enemmän sotilasajoneuvoja ja sotilaita ensi viikonvaihteesta lähtien. Syynä on harjoitus, joka sijoittuu pitkälti asutuksen keskelle ja näkyy varsinkin Espoossa.

Kirkkonummella harjoitusjoukkoja on keskustan lähellä Killinmäessä ja Upinniemessä 5.–8.9.

Kaartin jääkärirykmentin johtamaan paikallispuolustusharjoitukseen osallistuu noin 1100 henkilöä.

Harjoituksessa on mukana noin 200 ajoneuvoa, joiden joukossa on myös panssaroituja ajoneuvoja.

Reserviläisiä harjoituksessa on mukana noin 700. Se on suurin määrä reserviläisiä Kaartin jääkärirykmentin johtamassa harjoituksessa moneen vuoteen.

Sotaharjoitus on Espoon keskuksessa 4.–9.9, Mäkkylässä 5.–8.9, Kuitinmäessä 5.–7.9, Suomenojalla 5.–7.9, Tapiolassa 5.–7.9, Tillinmäessä 5.–7.9. ja Viherlaaksossa 5.–7.9.

Harjoitusjoukoilla on taisteluvarustus, mukaan lukien rynnäkkökivääri. Maaliosastot voivat käyttää myös siviilivaatteita.

Henkilökunta käyttää keltaisia huomioliivejä maastopuvun päällä.

Osassa harjoituskohteista käytetään harjoitusampumatarvikkeita, jotka saattavat aiheuttaa melua harjoituskohteiden lähistöllä.

Harjoitus tapahtuu kello 6–24.