Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sanna Marin astui kameroiden eteen Säätytalolla: "Tämän hallituskauden kolmas iso kriisi" – budjettiriihen tulokset tiedossa kello 13

Pääministeri Sanna Marin (sd.) on kertonut tiedotusvälineille keskiviikkona ja torstaina käytyjen budjettineuvottelujen tilanteesta. Hyvät uutiset ensin: Marin lupasi, että riihen tuloksista kerrotaan julkisesti torstaina kello 13.

Muuten budjettineuvotteluja ei varsinaisesti ole käyty erityisen riemukkaissa tunnelmissa. Sähkön lähes räjähdysmäisesti pompsahtanut hinta on aiheuttanut kovaa pohdintaa sen suhteen, miten tilanne tullaan ratkaisemaan tai miten sitä yleensä edes kompensoidaan.

– Tämä on tämän hallituskauden kolmas iso kriisi. Ensin tuli korona, sitten Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan ja nyt energiakriisi, Marin luonnehti.

Energiakriisiä helpottamaan hallitus on luonnostellut niin sanotun sähköpaketin, jonka sisällöstä Iltalehti kertoi verkkosivuillaan torstaina. Sähköpaketin keinoja ovat lehden tietojen mukaan muun muassa sähkön arvonlisäveron lasku 24:stä kymmeneen prosenttiin, verovähennyksen tyyppinen sähkövähennys sekä pienituloisille kohdistettu asumiskuluja helpottava tuki.