Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuurojen Liitto sai yhteydenottoja Espoosta: Huijarikerääjät käyneet jopa käsiksi kauppakeskuksessa

Länsi-Uudenmaan poliisi varoitti viime viikolla kyseenalaisista rahankerääjistä, joista on tullut ilmoituksia muun muassa Espoosta.

Nyt myös Kuurojen Liitto varoittaa huijarikerääjistä, jotka esiintyvät kuuroina tai väittävät olevansa kuurojen tai vammaisten asialla. Liiton mukaan tällaisia huijarikerääjiä on liikkunut ympäri pk-seutua, mutta viime päivinä yhteydenottoja on tullut erityisesti Espoosta ja Espoonlahdessa sijaitsevasta kauppakeskus Lippulaivasta.

– Yhden soittajan mukaan häneltä oli lopulta viety koko lompakko, jossa oli ollut 170 euroa käteistä. Toinen soittaja kertoi, että hänelle oli ensin näytetty lista,

jonka mukaan lahjoitukseen olisi annettu isohkoja rahasummia. Kun hän ei ollut suostunut tähän, häneen oli käyty käsiksi, kertoo Kuurojen Liiton tiedottaja Tiina Vihra.

Vihra kertoo, että huijarikerääjät ovat jo monelta vuodelta tuttu ilmiö, joka uusiutuu usein kesäisin. Kuurojen Liiton mukaan tapausten yhteydessä on havaittu viitteitä ulkomailta organisoidusta toiminnasta.

– Aiempina vuosina olemme saaneet yhteydenottoja kerääjistä, jotka ovat liikkuneet esimerkiksi Ikean tai kauppakeskuksen parkkipaikoilla. Kun huijarikerääjät kertovat usein olevansa kuurojen asialla, heidän uhreikseen joutuneet ottavat yhteyttä meihin. Kuurojen Liitto ei kuitenkaan koskaan toimisi tällä tavoin, Vihra korostaa.

Pääkaupunkiseudun lisäksi Kuurojen Liittoon on tullut yhteydenottoja huijauskeräyksistä muun muassa Lohjalta, Järvenpäästä, Hyvinkäältä, Porvoosta, Hämeenlinnasta ja Lappeenrannasta.

Kuurojen Liitto toivoo, että tapauksista ilmoitetaan paikalliselle poliisille tai esimerkiksi kauppakeskusten vartijoille.

Lue myös:

Poliisi varoittaa: Kyseenalaisia rahankerääjiä liikkeellä – osan käytös aggressiivista, autoilijan koko lompakko vietiin