Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Harkimo oli niin vahvasti Venäjän taskussa" – HS: Kuka pelasti Hjalliksen Yhdysvaltojen pakotelistalta?

Toistaiseksi tuntemattomaksi jäänyt henkilö pelasti venäläisestä rahasta innostuneen liikemies Harry "Hjallis" Harkimon Yhdysvaltojen pakotelistalta. Asia selviää Helsingin Sanomien laajasta juttukokonaisuudesta, joka käsittelee Harkimon suhdetta venäläiseen rahaan ja Vladimir Putinin hallintoon.

– Harkimo oli niin vahvasti Venäjän taskussa, kommentoi yksi lehden lähteistä.

– Hänellä oli selkeä taloudellinen kytkös Putinin lähipiiriin, kommentoi yksi lähde Helsingin Sanomille.

– Mietittiin, menisikö hän edes Supon tarkastuksesta läpi, jos sellaisia tehtäisiin ministereille. Hänellä oli hirvittävä tunku ministeriksi, ja kun se ei onnistunut Alexin kanssa, niin hän lähti vaihtamaan puheenjohtajaa, kolmas Helsingin Sanomien haastattelema lähde kommentoi.

Lopulta Yhdysvallat kiinnostui Harkimosta. Helsingin Sanomien haastattelema Daniel Fried työskenteli vuonna 2014 Yhdysvaltojen ulkoministeriössä ja kertoo, että Hjallis oli erittäin lähellä päätyä Yhdysvaltojen pakotelistalle.

– Meille esitettiin huoli siitä, että jos hänet laitetaan pakotelistalle, se tuo ongelmia urheilujoukkueelle. Muistan ajatuksen siitä, että joukkueen ja urheiluhallin toiminnan alasajo saattaisi vaikuttaa kielteisesti yleiseen mielipiteeseen Suomessa.

Fried ei muista, tuliko asia esiin yksittäiseltä henkilöltä vai useamman henkilön taholta.

– Suomesta tullut argumentti liittyi mahdollisiin tahattomiin seurauksiin. Ja me ymmärsimme argumentin.