Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Menetkö syyskuussa Tallinnaan? – Tässä ovat kaupungin huipputapahtumat

Myös syksyllä Viron pääkaupunki tarjoaa matkailijalle monenlaista nähtävää ja koettavaa. T24-sivusto listasi syyskuun kiinnostavimmat tapahtumat Tallinnassa.

Tallinnan arkkitehtuuribiennaali

Syyskuun 7.–11. päivä jo kuudennen kerran järjestettävä Tallinnan arkkitehtuuribiennaali on alueensa tärkein arkkitehtuuritapahtuma, jonne saapuu kansainvälisiä vieraita niin naapurimaista kuin kauempaakin. Tapahtuman ohjelmaan kuuluvat mm. arkkitehtuurisymposium, kuraattorinäyttely, installaatioita, näyttelyitä ja arkkitehtuuriaiheisia elokuvia.

Tallinnan maraton

Syyskuun toisena viikonloppuna 10.–11.9. Tallinnassa järjestetään Viron suurin urheilutapahtuma Tallinnan maraton. Se tuo Viron pääkaupungin kaduille viikonlopun aikana jopa 15 000 juoksijaa. Kahden päivän aikana juostaan täys- ja puolimaraton sekä 10 kilometrin matka. Tallinnan liikenteessä kannattaa varautua liikennejärjestelyihin ja viivästyksiin.

Virolaisen leivän päivä

Sunnuntaina 11. syyskuuta Tallinnassa sijaitsevassa Viron ulkoilmamuseossa vietetään syysmarkkinoita ja juhlistetaan virolaisen leivän päivää. Päivän päätähti on ruisleipä eli viroksi rukkileib. Museossa pääsee seuraamaan ruisleivän syntyä aina jyvien jauhamisesta lämpöisen leivan maisteluun. Markkinoilla puolestaan on myynnissä pihojen ja puutarhojen sadonkorjuuherkkuja sekä perinteisiä käsitöitä.

Black Food Festival

Oletko koskaan maistanut mustaa pastaa tai jäätelöä? Se on mahdollista 17. syyskuuta Tallinnassa järjestettävillä Black Food Festivaleilla. Mustia herkkuja on tarjolla Põhjalan tehtaan tiloissa ja palan painikkeeksi on luvassa myös musiikkia ja muuta ohjelmaa.

Tallinn Design Festival

Muotoilun ja virolaisen designin ystävän lempitapahtuma Tallinn Design Festival järjestetään taas syyskuussa. Koko viikon ajan 19.–25. syyskuuta Tallinnassa on luvassa monenlaista designiin pureutuvaa ohjelmaa, kuten näyttelyitä, seminaareja, muotinäytöksiä ja työpajoja. Viikko huipentuu viikonloppuna järjestettävään Design street -tapahtumaan, jossa pääsee tutustumaan virolaisten muotoilijoiden töihin ja tekemään ostoksia.

WTA 250 Tallinn Open -tennisturnaus

Syys-lokakuun vaihteessa 24.9.–2.10. Tallinnassa on mahdollista seurata naisten huipputennistä, kun kaupungissa järjestetään ensimmäistä kertaa naisten WTA-tennisturnaus. Mukana ovat maailman parhaimmistoon kuuluvat tennispelaajat ja Viroa edustavat Anett Kontraveit ja Kaia Kanepi.

Tallinn FoodFest -messut

Syyskuun lopuksi Tallinnan messukeskuksessa järjestetään syys-lokakuun vaihteessa 29.9.–1.10. FoodFest-messut, jotka esittelevät elintarvikealan kiinnostavia uutuustuotteita, palveluita ja innovaatioita. Messujen ohjelmassa on luvassa erilaisia työpajoja, esityksiä, maisteluja sekä ammattilaisten kilpailuja. Paikalle odotetaan vieraita myös Suomesta ja muista Baltian maista.