Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vuoden parasta lounasravintolaa etsitään taas yleisöäänestyksellä – "Parhaiten menestyvät ne, jotka ymmärtävät paikallisuuden päälle"

Suomen parasta lounasravintolaa etsitään jälleen yleisöäänestyksellä. Neljättä kertaa järjestettävä Suomen Paras Lounas -kilpailun äänestysaika alkoi viime viikolla ja jatkuu syyskuun loppupuolelle asti.

Valtakunnallisen kilpailun suojelijana toimii Harri Syrjänen. Kokki korostaa paikallisuuden merkitystä ravintolan menestykselle.

1980-luvulla ravintola-alalle tullut Syrjänen on nähnyt alan murroksen ja kansainvälistymisen.

Parhaiten menestyvät ne, jotka ymmärtävät paikallisuuden päälle.

Harri Syrjänen

– Suomi on harvoin trendien edelläkävijä, mutta olemme pystyneet poimimaan maailmalta ne asiat, jotka toimivat täällä. Monessa maailman isoista kaupungeista mennään muodin perässä; kaikki tekevät samaa. Suomessa on onneksi valinnanvaraa, Syrjänen toteaa tiedotteessa.

Hän on tyytyväinen siihen, kuinka hyvin ravintolat ovat toipuneet korona-ajasta. Mutta muutoksiakin on pitänyt tehdä.

– Koronan myötä ravintoloiden ulosmyyntiä on lisätty. Ravintolat, joissa on vähän asiakaspaikkoja, ovat voineet saada takeawaystä kivasti lisävirtaa toimintaansa, Syrjänen sanoo ja jatkaa:

– Parhaiten menestyvät ne, jotka ymmärtävät paikallisuuden päälle. Se, mikä toimii Kokkolassa, ei välttämättä toimi Helsingissä. Eikä se, mikä toimii jossain muualla maailmassa, välttämättä toimi täällä. Esimerkiksi suomalaisessa pizzeriassa olisi tyhmää olla myymättä kinkku-ananaspizzaa, kun se on Suomessa yksi suosituimmista pizzoista, Syrjänen sanoo.

Valtakunnallisessa kisassa äänestäminen tapahtuu verkossa. Äänestysaika jatkuu 25.9. saakka.

Kisassa ovat mukana kaikki Suomen lounasravintolat, eikä siihen tarvita etukäteisilmoittautumista.

Äänestämään pääsee osoitteessa www.paraslounas.edenred.fi.