Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomalaisella bändillä on mitä ilmeisimmin lajinsa maailmanennätys – nyt se pääsee viimein keikalle Espooseen

– Tulkaa kuuntelemaan elävää musiikkia nyt kun se on taas mahdollista, legendaarisen Topmost-yhtyeen manageri Petteri Kokljuschkin kehottaa.

Ehkä maailman vanhin lähes alkuperäiskokoonpanossa esiintyvä keikkaorkesteri Topmost pääsee toteuttamaan koronan takia pari kertaa siirretyn konserttinsa Espoon kulttuurikeskuksen Tapiolasalissa viimein 14. syyskuuta illalla.

– Kolmas kerta toden sanoo, Kokljuschkin huokaa.

– Kyllä korona on aiheuttanut alalla melkoista hämmennystä. Esimerkiksi Topmostin kohderyhmä on tullut varovaiseksi ennakkolippujen suhteen. Ostopäätös tehdään vasta viime hetkellä, koska halutaan varmistaa, että itse tai läheiset ovat terveitä.

Koulupojista koostunut Topmost perustettiin jo 1964 ja keikkailu maistuu yhä. Yhtye voi ylpeillä sillä, että Topmostissa viisi kuudesta on alkuperäisjäseniä.

– Rolling Stonesissa on kaksi alkuperäisjäsentä, Petteri Kokljuschkin verta.

Topmostin muodostavat Heimo ”Holle” Holopainen (basso ja laulu), Kristian ”Kisu” Jernström (rummut ja laulu), Vasilij ”Gugi” Kokljuschkin (laulu), Eero Lupari (kitara ja laulu), Harri Saksala (laulu ja saksofoni) ja Tommi Lindell (koskettimet).

– Topmostilla on mieletöntä energiaa, vaikka kundit ovat kohta 75!

Yhtyeen levytyksistä Merisairaat kasvot lienee se tunnetuin. Koko yhtyeen levytyshistoria on vuonna 2012 julkaistulla Topmost Years -albumilla.

– Topmost täyttää pian 60 vuotta, joten kohta pitää alkaa juhlavuoden suunnittelu, Petteri Kokljuschkin toteaa.

Espoon jälkeen Topmost on keikalla Lahdessa 28. syyskuuta.